Εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και δυνατότητες

Ο σχεδιαστής Όσκαρ Βινάλς του στούντιο OVI’s Design στη Βαρκελώνη είναι γνωστός για τις επαναστατικές του ιδέες. Η τελευταία είναι ένα νέο υπερηχητικό αεροπλάνο που δείχνει το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας.

Το Sky OV βρίσκεται στην αιχμή του αεροναυτικού σχεδιασμού, με καινοτόμες τεχνολογίες που έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα. Το αεροσκάφος έχει την κομψή σιλουέτα ενός μαχητικού αεροσκάφους σε σχήμα βέλους και αεροδυναμικά φτερά που το βοηθούν να πετά όπως κανένα άλλο επιβατηγό αεροσκάφος. Τα φτερά διπλώνουν επίσης όταν δεν χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χώρου στους χώρους στάθμευσης.

Το Sky OV μπορεί να μεταφέρει 200 ​​επιβάτες και είναι εξοπλισμένο με κινητήρες turbojet που βασίζονται στην μέθοδο της αποκαλούμενης παλμικής έκρηξης που είναι μια ελεγχόμενη έκρηξη η οποία παράγει ώθηση. Ο Βινάλς λέει ότι οι κινητήρες έκρηξης είναι πιο αποτελεσματικοί από τους παραδοσιακούς κινητήρες αεριωθουμένων σε υψηλές ταχύτητες, με την ικανότητα να οδηγούν ένα αεροσκάφος σε τέσσερις ή πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου. Το Sky OV μπορεί σύμφωνα με τον σχεδιαστή του να κινείται με ταχύτητες 1,800 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει σε ελάχιστο χρόνο δρομολόγια που σήμερα χρειάζονται αρκετές ώρες για να πραγματοποιηθούν.

Το Sky OV λειτουργεί με ένα μείγμα καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας για να εξασφαλίσει πτήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων. Διαθέτει επίσης φωτοβολταϊκό μηχανισμό ενσωματωμένο στην πάνω πλευρά του για να παράγεται επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από την καμπίνα του αεροσκάφους αλλά ο Βιντάλς λέει ότι θα προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις μια αεροπορικής πτήσης.

Naftemporiki.gr