Εμφανέστατα απογοητευμένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open. Ο 26χρονος Γερμανός δεν είχε πολλά να πει για την σημερινή του εμφάνιση, παρά μόνο ότι δεν ήταν ο ίδιος παίκτης στα τελευταία 3 set, από ότι ήταν στα πρώτα 2.

“Συνολικά, σ’ όλο το αυστραλιανό μου ταξίδι, έπαιξα αρκετά καλά. Παίζω αρκετά καλά τους τελευταίους μήνες, και σίγουρα ήταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα σήμερα. Ναι, δεν έχω πολλά να πω γι’ αυτό.”

Σχετικά με το αν τον ενόχλησε η διακοπή του ματς όταν ο Μεντβέντεφ ήθελε review σ’ έναν πόντο, είπε: “Από αυτά που θυμάμαι, ήταν 6-5 στο τέταρτο set και κρατούσα αυτό το game κάπως εύκολα, οπότε όχι, Δε με ενόχλησε τόσο, ούτως η άλλως το έκλεισα εύκολα.

Αλλά ναι, είναι ότι είναι. Για μένα είναι πιο απογοητευτικό το ότι ήμουν μπροστά με 5-4 στο tie-break, δε σέρβιρα σωστά μετά και έχασε και τους 2 πόντους από το service μου, και ήμουν άτυχος στη συνέχεια χάνοντας το set. Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό.”

Για το πότε ένιωσε να αλλάζει το ματς, είπε: “Στο τέλος του δεύτερου set άρχισα να χάνω ενέργεια. Δεν ένιωθα τόσο φρέσκος πια. Είμαι και λίγο άρρωστος, ειδικά μετά το ματς με τον Αλκαράθ είχα να αντιμετωπίσω και πυρετό, και αυτό επηρέασε την απόδοσή μου.”

Οπότε ναι, έχασα λίγη ενέργεια εκεί, και έχοντας αντίπαλο τον Μεντβέντεφ είναι απίθανο να παίξεις καλά ενώ δεν είσαι στο 100% της φυσικής σου κατάστασης. Επειδή είναι κάποιος που δε σου δίνει και πολλά περιθώρια σαν παίκτης.”

Σε κάνει να παλεύεις σκληρά για τον κάθε πόντο, και όταν πια δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ξεκάθαρα, ήμουν πολύ κοντά στο να τα καταφέρω στο τρίτο set, αλλά δεν ήμουν ο ίδιος παίκτης με τα προηγούμενα δύο.”

Σχετικά με το αν του ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί στους αγώνες, ενώ του έρχονταν ειδήσεις από τη Γερμανία, απάντησε: “Όχι, δεν ήταν δύσκολο, και όπως έχω ξαναπεί: Ο οποιοσδήποτε με έστω μισό δείκτη IQ μπορεί να καταλάβει τι γίνεται. Ελπίζω και εσείς να αντιλαμβάνεστε. Εγώ είμαι οκ μ’ αυτό”.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)



tennis24.gr