Ο Α΄ γύρος του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας της σεζόν 2023-2024 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την ΑΕΛ να δέχεται ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά από τον συμπολίτη Άρη, με 0-4.

Ένας Α΄ γύρος για την ΑΕΛ, όπου είχε δύο προπονητές. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον Κύπριο τεχνικό, Χρίστο Χαραλάμπους, στον πάγκο. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έκαναν το δύο στα δύο, κερδίζοντας εκτός έδρας την ουραγό Δόξα Κατωκοπιάς, καθώς και εντός έδρας την ΑΕΖ Ζακακίου σε ένα δραματικό παιχνίδι.

Ο αρχικός στόχος για ΑΕΛ με αφεντικό τον Χρίστο Χαραλάμπους, για να πάρει δύο νίκες η ομάδα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, εκπληρώθηκε, μιας και η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη με συνεχόμενα ντέρμπι.

Ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από την Πάφος FC και η εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Ομόνοια.

Έπειτα η ΑΕΛ έδειξε ανήμπορη να πάρει έστω και βαθμό στα ντέρμπι με Απόλλωνα και Ανόρθωση, ενώ δέχθηκε και την ήττα στο Δασάκι της Άχνας από τον Εθνικό, όπου το πέρας της 7ης αγωνιστικής έφερε το διαζύγιο με τον Χρίστο Χαραλάμπους.

Τη 15η Οκτωβρίου η ΑΕΛ ανακοινώνει την πρόσληψη Τόνι Κόσκελα, όπου το ντεμπούτο του ο Φινλανδός κόουτς το κάνει 22 του μήνα στο εντός έδρας νικηφόρο παιχνίδι επί του Οθέλλου Αθηαίνου.

Μετά η ΑΕΛ χάνει εκτός έδρας από τη Νέα Σαλαμίνα, επιστρέφει στις νίκες εντός έδρας κόντρα στην Καρμιώτισσα, για να ακολουθήσουν οι ήττες στα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ (εκτός), ΑΕΚ (εκτός) και η τελευταία του Α΄ γύρου με Άρη.

Σε 7 ματς με Χρίστο Χαραλάμπους η ΑΕΛ πήρε 7 βαθμούς (2 νίκες και 1 ισοπαλία), σε 6 παιχνίδια με Τόνι Κόσκελα στον πάγκο πήρε (2 νίκες και 4 ήττες).

Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε τον Α΄ γύρο στη 10η θέση με 13 βαθμούς, μέσο όρο, δηλαδή, ένα βαθμό κάθε παιχνίδι. Ο Χρίστος Χαραλάμπους έφυγε μετά την 7η αγωνιστική όπου η ΑΕΛ είχε 7 βαθμούς, ένα βαθμό μέσο όρο σε κάθε ματς, με Τόνι Κόσκελα μέχρι στιγμής σε 6 αγωνιστικές έχει 6 βαθμούς, ένα βαθμό μέσο όρο σε κάθε αναμέτρηση.



gazzeta.gr