Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, Άλεξ ντε Μινόρ τα ξημερώματα της Παρασκευής (02:00 GR), στον 70ο προημιτελικό της καριέρας του με στόχο την πρόκριση, που εκτός από τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Ακαπούλκο για 3η σερί φορά σε ισάριθμες συμμετοχές θα του εξασφαλίσει και την επιστροφή στο Top-10 μετά από 2 εβδομάδες. 

Τσιτσιπάς και ντε Μινόρ έχουν αναμετρηθεί 10 φορές στο Tour με τον Έλληνα τενίστα να έχει κερδίσει και τις 10 συμπεριλαμβανομένων και των δύο προημιτελικών σε Ρότερνταμ (2022) και πέρσι στη Βαρκελώνη. 

Το πιο εντυπωσιακό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ότι ο Τσιτσιπάς έχει χάσει set σε μόνο 3 από αυτές με την πιο πρόσφατη να ειναι πριν από περίπου 3 χρόνια στο Indian Wells, όπου χρειάστηκε μάλιστα να κάνει και ανατροπή.

Ωστόσο, ακόμα και σε περίπτωση ήττας ο Τσιτσιπάς θα έχει σημαντικές ελπίδες για να επιστρέψει στην πρώτη 10άδα καθώς ο ντε Μινόρ θα χρειαστεί να κάνει ό,τι και πέρσι και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου για να παραμείνει στους 10 καλύτερους του κόσμου. 

Την ίδια ώρα (02:00 GR), αλλά στο Grandstand θα διεξαχθεί ο άλλος προημιτελικός με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς να αντιμετωπίζει τον Τζακ Ντρέιπερ στην επανάληψη της αναμέτρησης στο τουρνουά της Αδελαΐδας, τον περασμένο Ιανουάριο με τον Βρετανό να φτάνει στη νίκη μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα. 

Από τους δύο αγώνες που θα ανοίξουν την αυλαία του προγράμματος της 4ης ημέρας του τουρνουά θα προκύψουν οι δύο παίκτες που θα αναμετρηθούν το Σάββατο τα ξημερώματα στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον ντε Μινόρ θα ακολουθήσει αυτό του Χόλγκερ Ρούνε κόντρα στον Ντόμινικ Κέπφερ στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, ενώ στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό ο εξαιρετικά φορμαρισμένος στα δύο τουρνουά του Μεξικού και φιναλίστ του Λος Κάμπος, Κάσπερ Ρουντ θα παίξει απέναντι στον Μπεν Σέλτον. 

Να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός με τη νίκη του κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top-10 μετά από 15 εβδομάδες απουσίας. 

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)



tennis24.gr