Ο Κάρλος Αλκαράθ ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή εβδομάδα στο Masters της πατρίδας του, τη Μαδρίτη, εκεί μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτά τρία συνεχόμενα τρόπαια στο Caja Magica.

Αν και δεν έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, λόγω του τραυματισμού του στο δεξί χέρι που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα δύο πρώτα μεγάλα χωμάτινα τουρνουά της σεζόν σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, ο 20χρονος Ισπανός είναι αποφασισμένος να το παλέψει και να προσπαθήσει να στεφθεί για μια ακόμη χρονιά πρωταθλητής στο Madrid Open.

Με τους Γιάνικ Σίνερ και Ράφαελ Ναδάλ στο ταμπλό, ο Αλκαράθ γνωρίζει ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στο 100% για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη, εκφράζοντας την επιθυμία του να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του χώματος στον τελικό της διοργάνωσης.

Μιλώντας για τον Γιάνικ Σίνερ, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ο Αλκαράθ επεσήμανε ότι ο Ιταλός είναι ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο και τον περιμένει πολύ δυνατό στη χωμάτινη περίοδο.

“Είναι επικίνδυνος. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πολλοί πιστεύουν ότι το τένις του δεν ταιριάζει πολύ στο χώμα αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στο χώμα. Μπορεί να κερδίσει σε όποιο τουρνουά παίρνει μέρος. Παλεύω μαζί του και με τον Νόβακ για το Νο1 της κατάταξης. Προσπαθώ να παραμείνω σε αυτή τη μάχη αλλά ειλικρινά θα είναι πολύ δύσκολο” είπε αρχικά ο Αλκαράθ.

Για την ετοιμότητά του και την πιθανότητα να αντιμετωπίσει τον Ναδάλ στη Μαδρίτη, ο Καρλίτο τόνισε: “Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στο 100% σε αυτό το τουρνουά. Είναι πολύ ξεχωριστό μέρος για μένα. Είναι το τουρνουά που όλη η οικογένειά μου μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει ενώ έχω και πολλούς φίλους εδώ. Είναι πολύ ιδιαίτερο να παίζω μπροστά τους.

“Θα ήθελα πολύ να παίξω στο 100% και να δώσω την ευκαιρία στους δικούς μου να με απολαύσουν στο τουρνουά, δίνοντας την ευκαιρία και σε μένα να έχω ένα καλό αποτέλεσμα εδώ. Προφανώς, θα ήταν τέλειο αν έπαιζα έναν τελικό με τον Ράφα αλλά είναι μακρύς ο δρόμος”

Ο Αλκαράθ καταλαμβάνει το Νο2 του ταμπλό ενώ Σίνερ και Ναδάλ βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Στο 2ο γύρο, ο Ισπανός κάτοχος του τίτλου, περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Σεφτσένκο-Ρίντερκνες και αναμένεται να αγωνιστεί την Παρασκευή στην πρεμιέρα της φάσης των “64” του θεσμού.

 

MUTUA MADRID OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr