Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα τα 21, ωστόσο ο Κάρλος Αλκαράθ έχει ήδη καθιερωθεί στην ελίτ του ανδρικού τένις και το διάστημα των 8 μηνών χωρίς τίτλο, ήταν μεγάλο.

Ο χαρισματικός Ισπανός, έβαλε τέλος σε αυτή την ανομβρία, καταφέρνοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Indian Wells, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε φανταστικό τένις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, όμως κράτησε το καλύτερο για το τέλος, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση στο παιχνίδι τίτλου με τον Ρώσο την Κυριακή.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αλκαράθ μίλησε για το δύσκολο διάστημα των τελευταίων μηνών, τονίζοντας ότι δεν τον απασχολούσε τόσο το θέμα ότι δεν κέρδιζε τίτλους αλλά το γεγονός ότι δεν ευχαριστιόταν το παιχνίδι…

“Αυτό που έμαθα εδώ, είναι ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα που έχεις αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις μια καλή ομάδα γύρω σου και να δουλεύεις σκληρά. Τότε όλα μπορούν να αλλάξουν.

Οι δύο, τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα. Δεν μπορούσα να βρω τον εαυτό μου. Δεν το διασκέδαζα. Έγινε κι αυτό με τον αστράγαλο που με επηρέασε πολύ. Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για μένα γιατί ξεπέρασα πολλά θέματα που είχα στο μυαλό μου τελευταία. Είναι πολύ ξεχωριστός γι’αυτό το λόγο. Δεν είναι τόσο ότι δεν είχα κάποιον τίτλο από το Wimbledon. Δεν με ένοιαζε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα συναισθήματα που νιώθω. Αν κερδίζω τουρνουά ή όχι, δεν με απασχολεί. Είναι να απολαμβάνω το παιχνίδι κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Γι’αυτό είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό ο τρόπαιο γιατί βρήκα τον εαυτό μου σε αυτό το τουρνουά. Ένιωσα πραγματικά πολύ καλά” είπε χαρακτηριστικά ο Καρλίτο.

 

Πλέον, ο Αλκαράθ θα πάει στο Μαϊάμι με ανεβασμένη ψυχολογία, έχοντας να υπερασπιστεί τους 360 βαθμούς από πέρυσι όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Γιάνικ Σίνερ.

“Σίγουρα όταν κερδίζεις τουρνουά, σε βοηθάει πολύ για τα επόμενα που ακολουθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για Masters τουρνουά που είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω, έχω επιπλέον αυτοπεποίθηση για το Μαϊάμι που ακολουθεί. Είναι σπουδαίο που κέρδισα αυτό το τρόπαιο ξανά” τόνισε ο Ισπανός.

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

 





tennis24.gr