Ο Κάρλος Αλκαράθ με τη νίκη του το Σάββατο κόντρα στον συμπατριώτη του Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας εξασφάλισε το Νο1 του κόσμου για την ερχόμενη Δευτέρα (15/5) και παράλληλα το Νο1 του ταμπλό για το επερχόμενο Roland Garros. 

Ο 20χρονος δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς στη Ρώμη, καθώς κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, επομένως όσους βαθμούς κερδίσει από εκεί σημαίνει ότι προστίθενται στον απολογισμό του, σε αντίθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που υπερασπίζεται τον τίτλο του και δεν μπορεί να προσθέσει βαθμούς. 

“Είναι τρελό να είσαι το Νο1 στο ταμπλό σε ένα Grand Slam. Είναι κάτι τρελό.”, δήλωσε ο Αλκαράθ μετά τη νίκη του Σαββάτου. “Πριν από χρόνια δεν θα το πίστευα, αλλά ναι είμαι πολύ χαρούμενος”.

“Φυσικά το να είσαι Νο1 ή Νο2 του ταμπλό δεν αλλάζει τίποτα. Επικεντρώνομαι μόνο στο τουρνουά, στο παιχνίδι μου σε κάθε αγώνας και προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Αλλά φυσικά είναι κάτι σπουδαίο.”

Θυμίζουμε ότι στο περσινό Roland Garros, η πορεία του Αλκαράθ είχε σταματήσει στα προημιτελικά μετά την ήττα του από τον άτυχο μετέπειτα της χρονιάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

“Μεγάλωσα πολύ μέσα σε ένα χρόνο. Έχω περισσότερη εμπειρία. Έχω παίξει σπουδαίους αγώνες και για αυτό έχω ωριμάσει αρκετά. Θα έλεγα ότι σε μόλις ένα χρόνο είμαι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης.”

Ο Ισπανός εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο γύρο της Ρώμης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Γίρι Λεχέτσκα είτε τον Φαμπιάν Μαροζάν.

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)




tennis24.gr