Ο Christian Horner προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση, αναφέροντας πως η ομάδα του πλέον δεν δείχνει να έχει ένα τόσο ποιοτικό δίδυμο όσοι οι Mercedes, Ferrari και McLaren.

Την ώρα που ο Max Verstappen γιόρταζε με μια ακόμα εύκολη νίκη τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, όντας ξανά απόλυτος κυρίαρχος σε αγώνα, αυτή τη φορά στο Qatar, για τον teammate του, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.

Ο Sergio Perez κλήθηκε να εκκινήσει από το pitlane λόγω του ατυχήματος που είχε στο Sprint του Σαββάτου. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας κατάφερε να τερματίσει μόλις 10ος, μιας και εξέτισε συνολικά τρεις ποινές των 5 δευτερολέπτων για παραβίαση ορίων πίστας.

Με τη δυσκολία του Perez να συμβαδίσει με τον ομόσταβλό του να συνεχίζεται αμείωτη μετά και τους πρώτους αγώνες του 2023, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, σχολίασε πως πλέον ο οδηγός του χρειάζεται να ξεκινήσει πάλι από τα βασικά, ώστε να βρει εκ νέου την αυτοπεποίθησή του, ενόψει και της τριπλέτας αγώνων σε ΗΠΑ, Μεξικό και Βραζιλία.

Προς ώρας, όμως, ο Horner εκτιμά πως η ομάδα του έχει χάσει την πολυτέλεια ενός άκρως ποιοτικού διδύμου, εν συγκρίσει με τις McLaren, Ferrari και Mercedes που οι οδηγοί τους κοντράρονται στα ίσα. Κάτι που στην αρχή της χρονιάς οι ταύροι έδειχναν να έχουν επίσης.

“Θεωρώ πως με το μονοθέσιο που έχουμε, πιθανώς πιέζει τον εαυτό του περισσότερο απ’ όσο πρέπει”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Horner.

“Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κερδίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα. Αυτό το πετύχαμε”.

“Και ύστερα, το αμέσως καλύτερο πράγμα θα ήταν να έχεις τους οδηγούς σου στο 1-2. Μπορείτε να δείτε πως η Mercedes έχει ισάξιο δίδυμο, η McLaren έχει ισάξιο δίδυμο, η Ferrari έχει επίσης ισάξιο δίδυμο που βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους”.

“Θεωρώ πως είχαμε και ‘μεις ένα τέτοιο ζευγάρι νωρίτερα στη χρονιά. Καθώς όμως η σεζόν προχωρούσε, τότε οι αποκλίσεις άρχισαν να μεγαλώνουν. Θα πρέπει να επαναφέρουμε τον Checo πίσω στην βέλτιστη φόρμα του για την οποία και είναι ικανός”.

Ο Horner θεωρεί πως η πτώση αυτή οφείλεται στην ψυχολογική και όχι σωματική κατάσταση του Perez, η οποία και τον κρατά δέσμιο από τις καλές εμφανίσεις. Ωστόσο, ο Μεξικανός το δουλεύει, συνεργαζόμενος με ψυχολόγο.

Ερωτώμενος για το εάν ανησυχεί για το εάν η τωρινή πτώση θα συνεχιστεί και στο 2024, με τον Perez αυτή τη στιγμή να βρίσκεται υπό συμβόλαιο και για το επόμενο έτος, ο Horner απάντησε: “Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι γνωρίζουμε το τί μπορεί να καταφέρει ο Checo”.

“Φυσικά, πέρυσι και φέτος, έχει συνεισφέρει σημαντικά στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Απεγνωσμένα θέλουμε να βρει τη φόρμα του και ως ομάδα το χρειαζόμαστε επίσης”.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια των μεγάλων αποκλίσεων στους οδηγούς μας επειδή, όπως θα περιμένατε, το grid θα συνεχίσει απαράλλαχτο του χρόνου, έτσι θα πρέπει να έχουμε και τους δύο οδηγούς μας στη βέλτιστη φόρμα τους”.

Ο Horner, τέλος, επέμεινε πως η Red Bull “θα δώσει όση υποστήριξη μπορεί”, ώστε να βοηθήσει τον Perez, εν μέσω φημολογίας πως η ομάδα σκέφτεται να προβεί σε πρόωρη απομάκρυνση του Μεξικανού, εάν συνεχιστεί και στο 2024 αυτή του η πτώση.


f1fan.gr