Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όλα τα συστήματα του υπουργείου Εσωτερικών ειναι έτοιμα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ημέρα των εκλογών.

Στις 2 η ώρα σήμερα θα γίνει η τελική πρόβα που θα δοθεί από την ΕΡΤ ενώ όλα τα συστήματα είναι έτοιμα για να ανταποκριθούν στην βραδιά.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Στις 8.30 ώρα ο βράδυ θα βγουν τα ρώτα αποτελέσματα και θα δοθεί η πρώτη εκτίμηση ψήφου.

Το αποτελέσματα θα βγουν γρηγορότερα καθώς όλα τα εκλογικά κέντρα θα έχουν συσκευές που θα στείλουν τα πρώτα αποτελέσματα αλλά και τα γενικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο Γενικός Διευθυντής της SingularLogic, Δημήτρης Μπακάκος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για την εκλογική διαδικασία, τα πρώτα αποτελέσματα και για το πότε θα έχουν οι πολίτες μία σαφή και πλήρη εικόνα του αποτελέσματος.

«Η τεχνολογία προχωράει και εμείς πρέπει να την ακολουθούμε. Σήμερα θα γίνει η πρόβα τζενεράλε με την κυρία Υπουργό, που στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη των εκλογών. Έχουμε πλέον μία καθολικότητα. Το σύστημα SRT είναι η συσκευή μετάδοσης είναι καθολική σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Μιλάμε για 21.500 τμήματα και όλα θα είναι εφοδιασμένα με αυτό», ανέφερε αρχικά.

«Από το πρωί έχουν ξεκινήσει να κάνουν registration οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Είχαμε λίγους, περίπου 220 και όσο περνάει η ώρα, «καλπάζει» το σύστημα, πριν λίγο είχαμε 1100. Θα δούμε σιγά σιγά μεγάλες ταχύτητες, να κάνουν register την συσκευή και να είναι έτοιμη για την Κυριακή. Η καταμέτρηση θα γίνει μέσω αυτών των συσκευών, που είναι ασφαλείς και κάνουν μόνο αυτή τη δουλειά. Το είχαμε κάνει και το 2019, αλλά δεν ήταν σε όλα τα τμήματα, τώρα μιλάμε για καθολικότητα», δήλωσε ο κ. Μπακάκος.

megatv.com