Η Εθνική μπαίνει στο παρκέ για τη δική της πρεμιέρα απέναντι στην Ιορδανία, θέλοντας να κάνει θετικό ξεκίνημα στο MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου!

Μετά από τόσες και τόσες ασκήσεις επί χάρτου, ήρθε η ώρα του πρώτου μεγάλου τεστ στο γήπεδο για την Εθνική. Με τα τελευταία νέα να είναι δυσάρεστα, καθώς το όνομα του Ντίνου Μήτογλου προστέθηκε στο ούτως ή άλλως γεμάτο απουσιολόγιο, το οποίο έχει να διαχειριστεί ο Δημήτρης Ιτούδης, η Ελλάδα μπαίνει στη «μάχη» του MundoBasket με αντίπαλο την Ιορδανία (26/8 – 11:45, Live στο Gazzetta).

Την Ιορδανία του Αχμέτ Ντουβερίογλου, που μίλησε στο Gazzetta για την απώλεια του Μήτογλου αλλά και τον παλιόφιλό του, Κώστα Σλούκα, αλλά και του Ρόνταε Χόλις-Τζέφερσον. Με άξονες τους συγκεκριμένους δύο, η Ιορδανία θα ψάξει τρόπο να… αιφνιδιάσει την ήδη τρομαγμένη από τους τραυματισμούς Εθνική.

Ένα από τα ζητούμενα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, πέραν του τρόπου με τον οποίο θα αναπληρώσει τον Μήτογλου αγωνιστικά, αποτελεί και το ζήτημα της πνευματικής ετοιμότητας. Οι πρεμιέρες κρύβουν από μόνες τους εκπλήξεις, πολλώ δε μάλλον όταν έρχεται ένα τέτοιο «σοκ» με τον τραυματισμό του Μήτογλου.

«Η μάχη δεν είναι στο παρελθόν, εμείς έχουμε 11 παίκτες, οι οποίοι έχουν υψηλό σθένος και φρόνηση και θα προσπαθήσουν να καλύψουν την απουσία του 1ου σκόρερ, του 1ου ριμπάουντερ και του πρώτου σε λεπτά συμμετοχής. Θα το κατορθώσουν. Σήμερα να προσευχηθώ να μεγαλώσει ο Μωραΐτης και να βγει τεσσάρι» ανέφερε μεταξύ άλλων για να ελαφρύνει το κλίμα ο ομοσπονδιακός προπονητής, στις δηλώσεις του μία μέρα πριν την αναμέτρηση.

Οι 11 εναπομείναντες καλούνται πλέον να υπερκαλύψουν το συγκεκριμένο κενό και μία νίκη στην πρεμιέρα μπορεί να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια. Θυμίζουμε πως για την Εθνική οι νίκες απέναντι σε Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία, σε πρώτη και τρίτη αγωνιστική αντίστοιχα, κρύβουν το «πρέπει» για την πρόκριση στους «16», καθώς η Team USA θεωρείται αναμφίβολα το φαβορί του ομίλου, επομένως και της πρώτης θέσης.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!





gazzeta.gr