Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη περίπου 12 μήνες μετά από την ημέρα που την ημέρα που έγραψε τη δική του ιστορία κατακτώντας το πρώτο του Grand Slam και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Ο 20χρονος Ισπανός τόνισε ότι νιώθει πιο ώριμος, αλλά και καλύτερος παίκτης από πέρσι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν επικεντρώνεται στην υπεράσπιση του τίτλου, αλλά στο να δείξει το καλύτερό του επίπεδο μέσα στο court. 

“Νιώθω ότι είμαι πιο ώριμος πλέον μέσα στο court. Νιώθω ότι είμαι καλύτερος παίκτης από ό,τι 12 μήνες πριν. Πέρσι πήρα το πρώτο μου Grand Slam αλλά νιώθω ότι είμαι καλύτερος.”, είπε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. 

“Προσπαθώ να κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκανα και πέρσι. Να προπονηθώ με τον ίδιο τρόπο και να επικεντρωθώ στο τουρνουά. Δεν εστιάζω στην υπεράσπιση του τίτλου ή στους βαθμούς ή σε ό,τι άλλο.”

“Είμαι απλά συγκεντρωμένος στο να δείξω το καλύτερό μου επίπεδο προσπαθώντας να βελτιώνομαι σε κάθε προπόνηση και από εκεί και πέρα να δούμε πως αυτό θα λειτουργήσει στο τουρνουά.”

Ο Αλκαράθ απάντησε και στην ερώτηση με τη γνωριμία του με τον σταρ του ΝΒΑ, Τζίμι Μπάτλερ με τον οποίον ανέπτυξαν στενή φιλία πριν από ένα χρόνο. 

“Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του. Είναι πραγματικά μεγάλος φαν του τένις. Προσπαθεί να παίξει. Νομίζω ότι είναι υπέροχο για το άθλημά μας να έρχεται ο Τζίμι στα τουρνουά και να μας στηρίζει. Το να με στηρίζει ένας σταρ του ΝΒΑ είναι σχεδόν τρελό.”, συμπλήρωσε ο Ισπανός. 

Ο Νο1 του κόσμου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο US Open κόντρα στον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ τον οποίον θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Δευτέρα (28/8) για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 




tennis24.gr