Η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει κάνει μια αδιανόητη προσφορά για να πάρει υπό τον έλεγχό της το τένις συνεχίζοντας έτσι το γερό…μπάσιμο στον αθλητισμό μετά από τις τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει ήδη στο ποδόσφαιρο, τη Formula 1, την πυγμαχία και το γκολφ. 

Το νέο πρότζεκτ θα ονομαστεί Premium Tour και θα περιλαμβάνει τα Tour ανδρών και γυναικών με τους Σαουδάραβες να προσφέρουν από ένα δις δολάρια για τη συγγχώνευση των δύο ενώσεων ATP και WTA. 

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του Indian Wells μεταξύ των Σαουδαράβων και του προέδρου της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τα τουρνουά Masters, αλλά και τα 4 Major, ότι έχει στα χέρια του μια προσφορά από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), η οποία θα ισχύσει για 90 ημέρες. 

Με βάση των όσων αναφέρει η Telegraph, το Premium Tour θα περιλαμβάνει τα 4 Grand Slam, 10 Masters 1000 διάρκειας 10 ημερών το καθένα, ένα ομαδικό τουρνουά, αλλά κι ένα συνδυασμένο πρωτάθλημα στη λήξη της σεζόν. 

Τα 10 τουρνουά Masters θα φιλοξενηθούν (πάντα βάσει των όσων αναφέρει η Telegraph), σε: Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Μαδρίτη, Καναδά, Σινσινάτι, Πεκίνο, αλλά κι ένα που θα διεξαχθεί σε γρασίδι. 

Αυτό που παραμένει ως μεγάλο “αγκάθι” είναι τα τουρνουά χαμηλότερης βαθμίδας (500, 250) τα οποία θα υποβαθμιστούν σε Conteder Tour με πολύ χαμηλότερα χρηματικά έπαθλα και (θεωρητικά) ελάχιστες συμμετοχές.



tennis24.gr