Ο πολύ σταθερός Ντανίλ Μεντβέντεφ, σφράγισε το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για την ημιτελική φάση του BNP Paribas Open, όπου τον περίμενε ο Τόμι Πολ.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη χρονιά, επικράτησε 7-5, 6-4 του Χόλγκερ Ρούνε στον τελευταίο προημιτελικό της Πέμπτης και πέρασε στους “4” καλύτερους του πρώτου Masters της χρονιάς, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Τόμι Πολ που νωρίτερα κέρδισε 6-2, 1-6, 6-3 τον Κάσπερ Ρούντ.

 

Ο Μεντβέντεφ, περσινός φιναλίστ στο Indian Well, ήταν σχεδόν αλάνθαστος και κατάφερε να πετύχει τέσσερα breaks έναντι δύο του αντιπάλου του στο ματς, φτάνοντας στη νίκη με τη συμπλήρωση 2 ωρών αγώνα.

“Δύσκολες συνθήκες. Ειδικά στο 1ο σετ, είχε πολύ αέρα. Είναι δύσκολο να παίξεις όμορφο τένις. Το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να κερδίσεις τον επόμενο πόντο. Είμαι χαρούμενος που στο τέλος ήμουν ακόμα πιο σταθερός και είχα κάποια καλά σερβίς σε κρίσιμες στιγμές. Χαρούμενος που πέρασα στον επόμενο γύρο” είπε ο 28χρονος Ρώσος αμέσως μετά.

Αφού αντάλλαξαν από ένα break στο 1ο σετ, δύο αβίαστα λάθη του Ρούνε στο 5-5 έδωσαν την ευκαιρία στον Μεντβέντεφ να πετύχει νέο break και να πάρει τις μπάλες για να σερβίρει για το προβάδισμα, όπως και έκανε.

 

Στο 2ο σετ, ο Ρούνε κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 games, όμως ο Μεντβέντεφ ήταν πιο σταθερός από τη βασική γραμμή (11 λάθη έναντι 20) και με δύο σερί breaks πήρε προβάδισμα 4-2, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Ο Ρώσος που έχει την παράδοση υπέρ του στον ημιτελικό κόντρα στον Πολ (2-0), θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του BNP Paribas Open.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, στο μεγάλο παιχνίδι του τουρνουά.

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 





tennis24.gr