Το πρόγραμμα της Πέμπτης στο Indian Wells περιλαμβάνει τους 4 αγώνες των προημιτελικών στο ταμπλό των ανδρών με το παιχνίδι του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κλέβει την παράσταση. Οι δύο παίκτες θα αγωνιστούν όχι πριν τα μεσάνυχτα, στο 3ο παιχνίδι του κεντρικού court, με τον κάτοχο του τίτλου, Αλκαράθ, να βρίσκεται απέναντι σε ένα από τους ελάχιστους παίκτες που του προκαλεί πολλά προβλήματα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερμανός έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (5-3), έχοντας μάλιστα κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια, το ένα στους τελικούς της ATP στο Τορίνο στη φάση των ομίλων, ενώ στον πιο πρόσφατο αγώνα, στο Australian Open, ο Ζβέρεφ επικράτησε ξανά. 

Αυτός θα είναι ο 4ος μεταξύ τους προημιτελικός με τον Ζβέρεφ να έχει κι εκεί το προβάδισμα (2-1), όμως εκεί που ο Ισπανός δεν έχει χάσει ποτέ από τον Γερμανό είναι στα τουρνουά Masters με τον Αλκαράθ να μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και τα δύο στη Μαδρίτη (2022, 2023). 

Το παιχνίδι αυτό θα ακολουθήσει ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον ματς αυτό του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Χόλγκερ Ρούνε που θα πραγματοποιηθεί στις 03:00 GR. Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν (2023) και οι δύο σε ATP Masters τουρνουά και μάλιστα σε χώμα, με τον κάθε παίκτη να έχει από μια νίκη.

Στο πρώτο ματς ο Ρούνε κέρδισε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, ενώ η απάντηση του Μεντβέντεφ ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα, όπου επικράτησε στον τελικό της Ρώμης. Να αναφερθεί ότι και τα δύο παιχνίδι ολοκληρώθηκαν στα δύο sets. 

Στους δύο προημιτελικούς του κάτω μέρος του ταμπλό, τα φαβορί υπάρχουν, ωστόσο θα πρέπει να επιβεβαιωθούν. Στο πρώτο χρονικά προημιτελικό που θα γίνει στο Stadium 2 (20:00 GR), ο αήττητος και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του κόσμου, Γιάνικ Σίνερ θέλει να κάνει το 16-0 φέτος, αλλά και να διατηρθεί σε τροχιά Νο2 ελίζοντας σε…στραβοπάτημα του Αλκαράθ, κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, τον 22χρονο Γίρι Λεχέτσκα, στη πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. 

Ο Τσέχος και Νο32 του κόσμου, μετά από τις νίκες του κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελική φάση ATP Masters 1000 διεκδικώντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά έχοντας στόχο να σημειώσει μία ακόμα μεγάλη νίκη αυτήν την εβδομάδα.

Αμέσως μετά (όχι πριν τις 21:30 GR) σειρά θα πάρουν οι Κάσπερ Ρουντ και Τόμι Πολ, με τον Νορβηγό να κυριαρχεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-1) με τη μοναδική πρόκριση του Αμερικάνου να βρίσκεται στο 2017 με τον Ρουντ να εγκαταλείπει στο 3ο set. 

Ο Ρουντ είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του τελευταίου μήνα, έχοντας βρεθεί σε δύο τελικούς στο Μεξικό, ενώ τώρα θέλει να φτάσει σε έναν ακόμα ημιτελικό, κόντρα σε έναν αντίπαλο τον οποίον έχει κερδίσει στα τελευταία 4 ματς. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)



tennis24.gr