Με βροχές και καταιγίδες φαίνεται ότι θα καλωσορίσουμε τη νέα εβδομάδα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία φέρνει νέα κακοκαιρία στη χώρα.

Η επέλαση θα ξεκινήσει από τα δυτικά το απόγευμα της Δευτέρας (3/3), ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Όπως είπε, η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη το απόγευμα. Οι ισχυρές καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας ενώ λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές βροχές είναι στο Ιόνιο τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο τη Δευτέρα το βράδυ, στη Θεσσαλία-Μακεδονία τη Δευτέρα το βράδυ, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένεται και στην Αττική τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα ενώ οι βροχές αναμένεται να εξασθενήσουν  από την Τρίτη το μεσημέρι.

Την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι κάλος αλλά αργά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές στις ορεινές περιοχές.

Στην Αθήνα και στα νησιά ο καιρός θα είναι  καλό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.



megatv.com