Έναν εφιάλτη που μοιάζει να βγήκε από κινηματογραφική ταινία θρίλερ, έζησε ένας 17χρονος από την Κρήτη.

«Το βράδυ που κοιμόμουν δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το πρωί γιατί είχαν κατσαβίδια και αυτοσχέδια μαχαίρια και μπορούσαν να σου επιτεθούν αν τους είχες πειράξει ή ακόμα κι αν δεν τους είχες πειράξει», περιγράφει ο 17χρονος.

O 17χρονος για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. Ο εγκλεισμός του είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδερφή του.

Όταν αφέθηκε ελεύθερος, πριν ακόμη φτάσει στο σπίτι του, μέσα στο αυτοκίνητο της επιστροφής, αποκάλυψε στη μητέρα του τη φρίκη που έζησε.

Συνεχής κακοποίηση

Όπως κατήγγειλε ο νεαρός, κακοποιούνταν από ομάδα 5 συγκρατούμενών του τις τελευταίες 15 ημέρες της κράτησής του. Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική.

«Αυτό γινόταν κάθε μέρα, κάθε δύο – τρεις μέρες, όποτε ήθελαν. Τελείωνε ο ένας ερχόταν ο άλλος. Τελείωνε ο ένας ερχόταν ο άλλος», δήλωσε ο 17χρονος.

Τρεις ημέρες μετά την αποφυλάκιση του 17χρονου, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, ο οποίος κατήγγειλε την κακοποίηση ενός ακόμη τρόφιμου.

«Είχαν στοχοποιήσει ένα ακόμα αγόρι τον οποίο του κάνανε τα ίδια μέσα στο μπάνιο», συμπλήρωσε ο 17χρονος.

Το μαρτύριο του 17χρονου ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της κράτησής του, ενώ, όπως καταγγέλλει η μητέρα του, είχε οδηγηθεί και στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Η μητέρα του 17χρονου κατήγγειλε: «Πολύ ξύλο, του έκλεβαν τα χρήματα μέχρι και ξεβράκωτο το άφησαν από ρούχα».

Ο Γιώργος Κοκοσάλης, δικηγόρος 17χονου δήλωσε: «Απευθύνθηκα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου. Διενεργείται προανάκριση. Είμαστε σίγουροι ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη.

Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.



megatv.com