Έβαλε στοπ στο σερί ηττών ο Αντρέι Ρούμπλεφ στη Μαδρίτη, καθώς επικράτησε στο πλαίσιο της πρεμιέρας του με 6-1, 6-4 του Φακούντο Μπάγνις, και εξασφάλισε την παρουσία του στον τρίτο γύρο του Mutua Madrid Open για τέταρτη συνολική και διαδοχική φορά.

Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα στο Arantxa Sanchez Stadium, ο Ρώσος παραχώρησε μόλις 5 games στον αντίπαλό του, και επέστρεψε εμφατικά στις νίκες. Τελευταία του νίκη ήταν στο πρώτο του παιχνίδι στην Καλιφόρνια για το Indian Wells, και έκτοτε είχε τέσσερις ήττες.

Σήμερα είχε απολογισμό 5 άσους και 24 winners, ενώ υπέπεσε σε 10 αβίαστα, και μόλις 2 διπλά λάθη. Είχε 70% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (28/40), 55% από το δεύτερο (11/20), έκανε break 4/10 ευκαιρίες του, και έσβησε 3/4 του Αργεντινού.

Ήταν μία νίκη που ήθελε πολύ ο No8 του κόσμου, καθώς διένυσε μία κακή περίοδο στο Tour με βάση τα αποτελέσματά του. Μέτρησε τρεις σερί πρόωρος αποκλεισμούς σε Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, και τώρα στοχεύει σε μια καλή πορεία στο 1000άρι της Μαδρίτης.

Στον επόμενο γύρο θ’ αντιμετωπίσει τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που νωρίτερα επικράτησε του Γιούντσενγκ Σανγκ με 7-5, 6-3. Σημείωσε 7 άσους, έκανε 2 διπλά λάθη, μετουσίωσε σε break 3/8 προσπάθειές του, και “έσβησε” 4/9 απόπειρες του αντιπάλου του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που προηγήθηκαν, ο Λορένζο Μουζέτι έχασε από τον Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ με 6-4, 6-4, ο Φρανσίσκο Σερούντολο ξεπέρασε το εμπόδιο του Φάμπιο Μαροζάν με 6-2, 7-6(5), ο Τόμι Πολ νίκησε με ανατροπή τον Λούκας Κλέιν με 6-7(5), 6-1, 6-4, και ο Ντάνιελ Αλτμάιρ επικράτησε του Άρθουρ Φις με 6-2, 6-3.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr