Ανήμερα των 20ων γενεθλίων του και μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο Manolo Santana ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Madrid Open για 2η σερί χρονιά, μετά από τη νίκη του κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς με 6-4, 6-3 μετά από μία ώρα και 39 λεπτά. 

Ο 20χρονος πλέον Ισπανός, σημείωσε την 28η φετινή του νίκη (28-2), την 10η συνεχόμενη, αλλά και την 20η σερί επί ισπανικού εδάφους φτάνοντας στον 13ο τελικό καριέρας. O Αλκαράθ ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 24 winners και 18 αβίαστα λάθη, ενώ έδειξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break αξιοποιώντας τις 4 από τις 6. 

Μέχρι το 4ο game του 1ου set οι δύο παίκτες είχαν από ένα δύσκολο hold (2-2), με τον Αλκαράθ να βρίσκει πρώτος break στο αμέσως επόμενο game, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, το οποίο εξαργύρωσε στη συνέχεια κάνοντας το 4-2. 

Από εκεί και πέρα τα service είχαν τον πρώτο λόγο με τον Ισπανό να κλείνει το set στο δικό του service κάνοντας το 1-0 μετά από 61 λεπτά. 

Το 2ο σκέλος ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να βρίσκει νέο break (2-1), με τον Τσόριτς αυτή τη φορά να αντιδρά άμεσα παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (2-2), αλλά με ένα ακόμα break ο Αλκαράθ να κάνει το 3-2 και λίγο αργότερα το 4-2.

Το φινάλε του set θύμισε αρκετά το 1ο, με τον Αλκαράθ να κρατά εύκολα το service του και να φτάνει στη νίκη με straight sets κάνοντας το back to back στους τελικούς στη Μαδρίτη. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον 2ο χρονικά ημιτελικό με τους προερχόμενους από τα προκριματικά Ασλάν Καράτσεφ και Γιαν Λέναρντ Στρουφ να κοντράρονται για 2η φορά στο τουρνουά (είχαν παίξει και στα προκριματικά) με στόχο τον παρθενικό τους τελικό σε ATP Masters 1000. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr