O lucky loser Γιάν Λέναρντ Στρουφ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη Μαδρίτη επικρατώντας του περσινού ημιφιναλίστ, Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6(5), 5-7, 6-3 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 2,5 ωρών παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

 

Ο Γερμανός, ο οποίος είχε ηττηθεί στον προκριματικό γύρο από τον Ασλάν Καρτάτσεφ, τον οποίον θα συναντήσει στα ημιτελικά της Μαδρίτης, ισοφάρισε τον Έλληνα τενίστα σε 3-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ αυτή ήταν και η 2η νίκη σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τον Στέφανο στο χώμα.

Με κύριο “όπλο” το service του χάρη στο οποίο έσβησε 9/10 break-point του Τσιτσιπά, ο Νο65 του κόσμου τελείωσε το ματς με 14 άσους (3 διπλά λάθη), με 46 winners, αλλά και 25 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 32 winners και 18 λάθη, 11 άσους (ένα διπλό), αλλά και 83% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (52/63).

 

Στο 1ο set ο Στρουφ χρειάστηκε να σβήσει διπλό break-point (15/40) στο 4ο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά και set-point στο 10 game για να οδηγήσει το set στο tie-break. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4/1 φτάνοντας πρώτος σε mini-break (2/0), όμως ο Στρουφ με τρεις σερί πόντους ισοφάρισε σε 4/4. 

Ο Τσιτσιπάς πήρε και πάλι το προβάδισμα με άσο (5/4) ένας πόντος που όπως έδειξε το hawk-eye ήταν εκτός γραμμής με τον Γερμανό να μην κάνει challenge. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ο Στρουφ πήρε τους επόμενους τρεις πόντους και μαζί και το set (7/5) κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο σκέλος του προημιτελικού ξεκίνησε με τον Στρουφ να σβήνει ακόμα ένα break-pont του Τσιτσιπά κάνοντας το 1-0, σ’ ένα set στο οποίο ο Τσιτσιπάς παραχώρησε μόλις έναν πόντο από το πρώτο service (16/17), αλλά και 3 από το δεύτερο (8/11). 

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο service-game του Στρουφ, ο Έλληνας τενίστας το έκανε στο τελευταίο του set και λίγο πριν οι δύο τενίστες πάνε και πάλι σε tie-break. Ένα break στο οποίο…βοήθησαν και τα δύο διπλά λάθη του Γερμανού με το δεύτερο μάλιστα να είναι και το break-point του Τσιτσιπά που πήρε προβάδισμα με 6-5 για να κλείσει αμέσως μετά στο service του με 7-5 κάνοντας το 1-1. 

 

Στο decider τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο δύσκολα για τους δύο τενίστες με τα service-games να γεμίζουν πόντους και τα hold να δυσκολεύουν. Για μία ακόμη φορά ο Τσιτσιπάς βρέθηκε κοντά στο break, αλλά και πάλι ο Στρουφ κατάφερε να τα σβήσει διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1. 

Σαν να μην έφτανε αυτό στη συνέχεια ο Γερμανός θα απειλήσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον Τσιτσιπά με break το οποίο και πήρε κάνοντας το 3-1 και με hold στη συνέχεια άνοιξε τη διαφορά στο 4-1. 

Με τις επιστροφές σε εκείνο το σημείο να είναι στο μόλις 24% η πρόκριση δυσκόλευε για τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως σπατάλησε μία ακόμη ευκαιρία στο 7ο game χάνοντας ένα ακόμα break-point με τον Στροφ να κάνει το 5-2.

 

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-3 με εύκολο hold, με τον Στρουφ να παίρνει τις μπάλες για να σφραγίσει μια τεράστια νίκη. Το πρώτο match-point σβήστηκε με τον πιο όμορφο πόντο στο παιχνίδι από τον Τσιτσιπά, όχι όμως και το δεύτερο με τον Γερμανό να κάνει μια ακόμα μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη φτάνοντας στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του όπου θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ.

 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr