Το Madrid Open του 2012 είχε τη δική του ιδιαιτερότητα, καθώς ήταν το μοναδικό τουρνουά όπου οι παίκτες και οι παίκτριες αγωνίστηκαν στο περίφημο…blue clay. Οι αντιδράσεις-τότε-ήταν αμέτρητες από τους συμμετέχοντες και κυρίως από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι ηττήθηκαν στα προημιτελικά (Τιπσάρεβιτς) και 3ο γύρο αντίστοιχα (Βερντάσκο).

“Μετά από προσεκτική σκέψη και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των παικτών, αποφάσισα ότι τα μπλε χωμάτινα γήπεδα δεν θα επιτρέπονται την επόμενη χρονιά. Πιστεύω πολύ στην καινοτομία και στην εξερεύνηση τρόπων για να ενισχύσουμε το άθλημά μας. Το μπλε χρώμα μπορεί να προσέφερε καλύτερη ορατότητα τηλεοπτικά, όμως υπήρχαν ξεκάθαρα προβλήματα με την ποιότητα των γηπέδων. Ανεξάρτητα από το χρώμα, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι τα γήπεδα θα είναι ασφαλή και δίκαια για τους παίκτες.”, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ATP, Μπραντ Ντρούετ, ο οποίος 12 μήνες αργότερα έφυγε από τη ζωή “χτυπημένος” από τη νόσο Lou Gehrig.

Νικητής σε εκείνο το τουρνουά ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος είχε κερδίσει πολύ δύσκολα στον τελικό της 13ης Μαΐου τον Τόμας Μπέρντιχ με 3-6, 7-5, 7-5.



tennis24.gr