O  Γιαν Λέναρντ Στρουφ έγραψε τη δική του ιστορία στη Μαδρίτη καθώς έγινε ο πρώτος lucky loser που φτάνει μέχρι τον τελικό σε ATP Masters 1000 μετά από τη νίκη με ανατροπή κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Ασλάν Καράτσεφ με 4-6, 6-3, 6-4 μετά από δύο ώρες και 17 λεπτά. 

O 33χρονος Γερμανός και Νο64 του κόσμου, ο οποίος στα προκριματικά είχε ηττηθεί από τον Καράτσεφ, βρέθηκε πίσω στα set, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και μετά από 5 match-points να σφραγίσει την είσοδο στον πρώτο τελικό καριέρας Masters. 

Ο Στρουφ, ο οποίος την Πέμπτη έσβησε 9/10 break-points του Στέφανου Τσιτσιπά, στον ημιτελικό έσωσε 5/7 break-points του Καράτσεφ, ενώ ο ίδιος έσπασε τρεις φορές το service του Ρώσου. 

Το service ήταν και πάλι “σύμμαχος” για τον πρώην Νο29 της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας 15 άσους (6 διπλά λάθη), έχοντας 74% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 27 winners (όσους και ο Καράτσεφ), έχοντας ένα αβίαστο λάθος παραπάνω (31) από τον έτερο ημιφιναλίστ. 

Ο 2ος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τον Στρουφ να βρίσκει πρώτος break (3-1), αλλά τον Καράτσεφ να απαντάει με επιβλητικό τρόπο παίρνοντας τα επόμενα τέσσερα games σπάζοντας δις το service του Γερμανού (5-3). 

Στη συνέχεια ο Στρουφ κράτησε δύσκολα το service του σβήνοντας set-point του Ρώσου (5-4), που με τη σειρά του έκλεισε το set στο service του. 

Στο 2ο σκέλος του ημιτελικού ο Στρουφ βρήκε και πάλι γρήγορο break το οποίο και αξιοποίησε (3-0) και από εκεί και παραχωρώντας μόλις 4 πόντους από το service του έφτασε στο 1-1 οδηγώντας τον ημιτελικό στο decider.

Εκεί ο Καράτσεφ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γερμανό, όμως και τα δύο break-points στην αρχή του set σβήστηκαν από τον Στρουφ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1, ενώ λίγο αργότερα βρήκε το καθοριστικό break και σε συνδυασμό με εύκολο hold προηγήθηκε με 4-2. 

Στο 14λεπτο 9ο game ο Γερμανός προσπάθησε να κλείσει το ματς, όμως ο Καράτσεφ χρειάστηκε να σβήσει 4 match-points μειώνοντας σε 5-4 παραμένοντας στο τουρνουά. Ωστόσο στη συνέχεια ο Στρουφ με “βαριά” service λύγισε τον Ρώσο σφραγίζοντας τη νίκη και την μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του. 

Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε εύκολα του Μπόρνα Τσόριτς με 6-4, 6-3. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr