Λίγο πριν από την πρεμιέρα του και την προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού του τίτλου στο Μαϊάμι, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από τους νέους παίκτες, με τον Ρώσο να τονίζει ότι η είσοδός τους στο Tour μόνο καλό μπορεί να κάνουν στον ίδιο, αλλά και στο τένις. 

Θυμίζουμε ότι φέτος ο Νο4 του κόσμου έχασε στον τελικό του Australian Open από τον Γιάνικ Σίνερ, αν και είχε πάρει προβάδισμα 2 sets, ενώ την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε στον τελικό του Indian Wells από τον Κάρλος Αλκαράθ. 

“Για μένα είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση όταν αντιμετωπίζω αυτά τα παιδιά. Αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει ως παίκτη. Όσο περισσότερο παίζω, τόσο περισσότερα νέα παιδιά θα έρχονται και τόσο περισσότερο θα προσπαθώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μου κι αυτό προσπαθώ να κάνω αυτή τη στιγμή.”

Ο Ρώσος μπορεί να έχει κατακτήσει 20 τίτλους ATP και να είναι ένας από τους μόλις 6 παίκτες που έχουν κερδίσει 6 ή περισσότερους τίτλους σε διαφορετικά τουρνουά ATP Masters 1000, ωστόσο δεν φαίνεται να τον ενοχλεί η μεγαλύτερη δημοφιλία που έχουν οι Σίνερ και Αλκαράθ. 

“Νομίζω ότι σε κάθε άθλημα ο κόσμος θέλει να δει περισσότερη επίθεση, παρά άμυνα. Μόλις ο Κάρλος ήρθε στο Tour κέρδισε πολλούς φαν επειδή είναι άκρως επιθετικός παίκτης και διαλύει την μπάλα σε κάθε χτύπημα. Για μένα το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό. Είναι πιο σημαντική η νίκη από το να είμαι για παράδειγμα όμορφος στο court. Όταν όμως αυτό συδνυαστεί τότε κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα πιο ωραίο.”

Ο Ρώσος θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή κόντρα στον Μάρτον Φούτσοβιτς. 



tennis24.gr