Δυσκολεύτηκε για ένα set ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ απέναντι στον Ντόμινικ Κέπφερ, όμως τα κατάφερε και πήρε την πρόκριση για την 8άδα του Miami Open. Ο κάτοχος του τίτλου πήρε τη νίκη με 7-6(5), 6-0, μέσα σε μιάμιση ώρα αγώνα, και έφτασε τις 350 συνολικά στο Tour.

Ο 27χρονος Ρώσος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 17 winners και 7 άσους, ενώ έκανε μόλις 6 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Αντίθετα, ο Γερμανός έφτασε τους 21 winners και τους 5 άσους, ενώ υπέπεσε και αυτός σε 6 αβίαστα και ένα διπλό σφάλμα.

Απειλήθηκε μόλις μία φορά με BP ο Μεντβέντεφ και το έσβησε, ωστόσο ο ίδιος μετουσίωσε σε break 4/9 ευκαιρίες του, όπου τα 3 από αυτά ήρθαν στο άνετο δεύτερο set. Είχε 70% σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο service, και ήταν συνεπής από το δεύτερο (56%).

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο No3 του ταμπλό πέτυχε πρώτος break μόλις στο 3ο game, μετά από τετραπλή ευκαιρία (2-1). Άμεσα το έσβησε ο Κέπφερ (2-2) και στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν τα service τους, για να οδηγήσουν το ματς σε tie-break (6-6).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, και με τον Γερμανό να προηγείται με 4-0(!), ο Μεντβέντεφ πήρε 5 συνεχόμενους πόντους για να προσπεράσει, και στο πρώτο του SP έκλεισε το πρώτο μέρος του αγώνα, κάνοντας μεγάλο βήμα για την τρίτη σερί νίκη του (7-6(5).

Το δεύτερο set αποδείχθηκε μονόλογος του Ρώσου, που δεν άφησε περιθώρια διεκδίκησης στον Κέπφερ. Έκανε bagel (6-0) και έκλεισε εντυπωσιακά το πρώτο ματς του κεντρικού κορτ, και δίνει ραντεβού στους “8” μ’ έναν εκ των Κάσπερ Ρουντ και Νίκολας Τζάρι.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)





tennis24.gr