Καθαρά Ιταλική υπόθεση το Practice 2 για το Ιταλικό GP, με τους Bagnaia και Bezzecchi να οδηγούν την δεκάδα που είχε συνολικά 6 Ducati. O Alex Rins της LCR Honda έκλεισε την τριάδα.

Όπως ακριβώς στο Practice 1, έτσι και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές στην πίστα του Mugello. Η δράση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 με τους αναβάτες να βγαίνουν για τις πρώτες δοκιμές.

Τα πρώτα stint των αναβατών ήταν δοκιμές με φρέσκα πίσω μεσαία ελαστικά, για να μαζέψουν περισσότερα δεδομένα για το ρυθμό αγώνα. Ο Aleix Espargaro που τρέχει με χτυπημένο αστράγαλο μετά από ατύχημα με ποδήλατο λίγες μέρες πριν το GP, ήταν πολύ εκτός ρυθμού αλλά προσπαθούσε για το καλύτερο.

Ως και 40 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας η ταχύτερη δεκάδα των ανασυνδυασμένων φύλλων χρόνων δεν είχε αλλάξει, καθώς οι αναβάτες συνέχισαν να ψάχνουν τις καλύτερες γραμμές και ρυθμίσεις δοκιμάζοντας και τα πίσω σκληρά ελαστικά στην προσπάθεια.

Οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν στο τελευταίο τέταρτο όταν οι αναβάτες φόρεσαν φρέσκα ελαστικά, αρχικά σκληρής και μεσαίας σύνθεσης για να μπουν σε ρυθμό επίτευξης ταχύτερου γύρου πριν περάσουν στα μαλακά.

Όπερ και εγένετο περίπου 8 λεπτά πριν την καρό σημαία με τον Miller να ανοίγει το χορό αυτών των προσπαθειών. Η πρωτιά πέρασε διαδοχικά από τους Bezzecchi, Marc Marquez και Rins πριν φτάσει στον Bagnaia. Εκείνη τη στιγμή ο Fabio DiGiannantonio υπέστη σκληρή πρώτη κι οι κίτρινες σημαίες έκοψαν κάποιους γύρους.

Ο γύρος του Bagnaia δεν απειλήθηκε ως την καρό σημαία, με τον άμεσο αντίπαλο του για το πρωτάθλημα, Marco Bezzecchi να τον ακολουθεί για λιγότερα από 7 εκατοστά. Τρίτος κατέληξε ο εντυπωσιακός Alex Rins με την LCR Honda. Ο Ισπανός ήταν η μόνη Honda που δεν έπεσε στη διαδικασία.

Ο Brad Binder με έναν τελευταίο γύρο ενώ είχε μηδενίσει το χρονόμετρο ανέβηκε 4ος, όπως και ο εκπληκτικός αν και τραυματίας Aleix Espargaro που πήρε την 9η θέση και το εισιτήριο για το Σαββατιάτικο Q2. Στις θέσεις 5 και 6 βρέθηκαν οι φερέλπιδες της Ducati, Jorge Martin και Enea Bastianini.

Λίγο πιο πίσω άλλη μία Ducati, αυτή του Johann Zarco, με τον Marc Marquez να καταφέρνει τον 8ο χρόνο παρά την πτώση του 10 λεπτά πριν το τέλος και το γεγονός ότι οδήγησε με τη δεύτερη μηχανή του. Τη δεκάδα έκλεισε ο Luca Marini της VR46 Ducati.

Οι Vinales, Raul Fernandez και Oliveira της Aprilia δεν κατάφεραν να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό και θα περάσουν από το Q2. Ειδικά ο Πορτογάλος φαίνεται φανερά εκτός κλίματος, επηρεασμένος και από τον σοβαρό τραυματισμό από τον οποίο επιστρέφει.

Ίδια μοίρα και για τους Quartararo και Miller, όπως και για τον Franco Morbidelli.

Ήταν μια πρώτη μέρα χωρίς μεγάλες συγκινήσεις στο Mugello, με τη Ducati να κυριαρχεί βάζοντας έξι μηχανές στην πρώτη δεκάδα, όπως και αναμενόταν εξαιτίας της ισχυρής τελικής της ταχύτητας. Καλή μέρα για τη Honda με δύο μηχανές στη δεκάδα, πολύ μέτρια για ΚΤΜ και Aprilia, άλλη μια καταστροφή για τη Yamaha.

Το MotoGP θα συνεχιστεί Σάββατο πρωί με τις Κατατακτήριες που θα διαμορφώσουν το grid για το sprint που ακολουθεί και τον Κυριακάτικο αγώνα. Ο καιρός αναμένεται άστατος κάτι που ίσως περιπλέξει την κατάσταση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας στο Mugello:


f1fan.gr