Ο κόουτς της Λιθουανίας, Κάζις Μακσβίτις τα είπε με τον σταρ της ομάδας, Γιόνας Βαλαντσιούνας στην τελευταία προπόνηση της Λιθουανίας, μια μέρα πριν την αναμέτρηση με την Ελλάδα για τη δεύτερη φάση του MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αποτελεί τον απόλυτο σταρ της Εθνικής του ομάδας. Η Λιθουανία προετοιμάζεται για την αυριανή αναμέτρηση (1/9 – 15:40, Live στο Gazzetta) απέναντι στην Ελλάδα, στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του MundoBasket 2023, με τον κόουτς Μακσβίτις να… συμβουλεύεται και να συμβουλεύει τον Βαλαντσιούνας.

Οι δυο τους, λίγο πριν παραχωρήσουν τις δηλώσεις τους στα ελληνικά ΜΜΕ, τα είπαν σε πολύ χαλαρό τόνο. Συγκεκριμένα, μόλις ο Βαλαντσιούνας ολοκλήρωσε τα σουτάκια του στο φινάλε της προπόνησης των Λιθουανών, που δε διήρκεσε παραπάνω από ώρα, κλήθηκε από τον προπονητή του.

Απομονωμένοι από το υπόλοιπο σύνολο, Μακσβίτις και Βαλαντσιούνας συζήτησαν για τουλάχιστον δέκα λεπτά, καθισμένοι στις εξέδρες του Ninoy Aquino Stadium, του γηπέδου δηλαδή που χρησιμοποιούν οι ομάδες για την προπόνησή τους.

Παραλίγο να ανεβούν οι… τόνοι κόντρα στο Μαυροβούνιο

Ο Βαλαντσιούνας είχε μία στιγμή με τον προπονητή του και στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης, κόντρα στο Μαυροβούνιο, όπου τελικά η Λιθουανία επικράτησε με 20. Συγκεκριμένα όταν έγινε αλλαγή για πρώτη φορά, έκανε έναν μικρό μορφασμό, αλλά οι δυο τους το έλυσαν λίγο αργότερα, δίνοντας τα χέρια και φυσικά ο Μακσβίτις τον επανέφερε.

Θυμίζουμε πως οι Λιθουανοί έχουν έρθει στη δεύτερη φάση αήττητοι, με ρεκόρ 3-0, ενώ η Ελλάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη για να τους πιάσει, έχοντας ρεκόρ 2-1 μιας και κουβαλά την ήττα από τις ΗΠΑ.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!



gazzeta.gr