Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta η Ζαλγκίρις ετοιμάζεται να αποδεσμευτεί από τον Ναζ Μήτρου Λονγκ και ο Ολυμπιακός θέλει να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση περιφερειακού παίκτη και η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ενημερώσει τη διοίκηση να προσπαθήσει να αποκτήσει τον Ναζ Μήτρου Λονγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta o Ελληνοκαναδός γκαρντ δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μακσβίτις και η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες προκειμένου να τον αποδεσμεύσει.

Ο 30άχρονος περιφερειακός μέχρι τώρα στην Euroleague παίζει περίπου ένα δεκάλεπτο προσφέροντας 4.1 πόντους με 47.4% στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα, 1.2 ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία που έχει προκύψει με τη διάθεση των Λιθουανών να απεγκλωβιστούν από τον Μήτρου Λονγκ και επιθυμεί να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

Τυπική διαδικασία για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο

Ο Μήτρου Λονγκ σε λίγες μέρες θα γίνει κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου και θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια αφού το ρόστερ δε έχει αρκετούς γηγενείς παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο ο Μπαρτζώκας θα φέρει έναν παίκτη ο οποίος θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στη Basket League και θα είναι μέρος του rotation στην Euroleague. Στην Ευρώπη όμως θα μπορεί να αγωνιστεί μετά τις 30 Δεκεμβρίου αφού μέχρι τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αντιθέτως στην ελληνική Λίγκα θα μπορεί να παίξει, αρχικά όμως καταλαμβάνοντας θέση ξένου.

Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει κυρίως στη θέση «1», σκέφτεται πρώτα τη δημιουργία και μετά την εκτέλεση ενώ διαθέτει και εμπειρία από την Euroleague αφού εκτός από τη φετινή του δράση με την Ζαλγκίρις έπαιξε πέρυσι 21 αγώνες στην Αρμάνι Μιλάνο (7.4π., 35.2%τρ., 2ρ., 2ασ.).

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαβατήριο θα ακολουθήσει την τυπική διαδικασία που ακολούθησε πριν λίγους μήνες και ο αδερφός του. Ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ που αγωνίζεται στο Περιστέρι πλέον αγωνίζεται ως Ελληνας και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του αδερφού του.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει από την Ζαλγκίρις τον Ίγκνας Μπραζντέικις καταβάλλοντας buy out ύψους περίπου 500.00 ευρώ.



gazzeta.gr