Ο αδόκητος χαμός χθες ενός πιστού φίλου της Ομόνοιας που κατευθυνόταν να πάρει θέση στη δυτική εξέδρα του ΓΣΠ όπως κάθε εβδομάδα για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, συγκλόνισε όλους στην οικογένεια της Ομόνοια.

Να εκφράσουμε ως Gazzeta Cyprus τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και «καλό παράδεισο φίλε». Στα πιο πεζά το «τριφύλλι» χθες δεν κατέφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και όντως η ήττα από τη ΑΕΚ, έφερε ξανά σύννεφο απογοήτευσης στις τάξεις της ομάδας. Σε ένα πολύ κομβικό ματς με 11,5 χιλιάδες στο πλευρό τους, οι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που έπρεπε, το «μάτι δεν γυάλιζε», ενώ χάθηκε και η μάχη στους πάγκους.

«Λεπτομέρειες ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Αν εμείς σημειώναμε το γκολ με τον Σεμέδο θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι πως κάναμε μία καλή προσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Φέραμε σήμερα τον κόσμο και τον απογοητεύσαμε», όπως εύστοχα το αποτύπωσε και ο Γιάννης Αναστασίου. Φυσικά και θα ερχόταν η ήττα, πρώτη στα πλέι-οφ και επί ημερών του Ελλαδίτη κόουτς, αλλά αυτό που ενόχλησε ήταν η πολύ μπλαζέ και με παθογένειες του παρελθόντος εμφάνιση. Και ειδικά η αδυναμία αντίδρασης στο γκολ του Λόπεζ και ενώ υπήρχε ένα γεμάτο μισάωρο. Οι «πράσινοι» δεν έβγαλαν το πάθος, και την προσωπικότητα, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, ώστε να είναι σε θέση την ώρα που στράβωσε το ματς να αλλάξουν τα πράγματα και να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπεν Σιμόν αρίστευσε στο τακτικό κομμάτι και κέρδισε την σκακιέρα των πάγκων. Αφοπλίζοντας τα «όπλα» της Ομόνοιας, ήτοι Μπεζούς, Σεμέδο, Στεπίνσκι. Χωρίς καθόλου παιχνίδι από τον άξονα, με το Λέδες να κάνει ματσάρα και να «κλειδώνει» την κυκλοφορία από τους Χάμπο και Μπεζούς. Μόνο όταν «απλώθηκε» από τις πτέρυγες δημιούργησε καλές προϋπόθεσηεις και πάλι ωστόσο δεν πολύ απείλησε τον Πίριτς. Όταν η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να κρατά στον πάγκο τους Ντίμερς και Σολ, επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς για την γενικότερη παρουσία των ομάδων στη χρόνια, σε συνάρτηση πάντα με ποιότητα και βάθος. Ως καλός «ντριμπλέρ» ο Γιάννης Αναστασίου το απέφυγε στην συνέντευξη τύπου είμαι σίγουρος ωστόσο ότι το γνωρίζει καλά.

Όπως επίσης, θα το διαπίστωσε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας που είδε διά ζώσης για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα, παρέα με τον πρόεδρο Παπασταύρου. «Δείξαμε ότι δεν είμαστε ήρεμοι και σήμερα ήταν μάθημα για το πως συμπεριφέρεται η ομάδα σε καθεστώς πίεσης», η επίσης εύστοχη τοποθέτηση του προπονητή της Ομόνοιας, που ασφαλώς μαζί τον Λιθουανό κόουτς, θα έχουν τη δυνατότητα να πορευτούν σε πολύ πιο ασφαλή μονοπάτια τη νέα σεζόν, με βάση αυτές τις αδυναμίες. Επειδή όμως προέχουν οι στόχοι που είναι σε εξέλιξη, η άμεση ανασύνταξη είναι must. Και το διακύβευμα για όλους στο «Ηλίας Πούλλος» από αύριο, είναι η διαχείρηση της χτεσινής ήττας. Ακολουθεί ντέρμπι «αιωνίων» με το ΑΠΟΕΛ που θα έχει και τον κόσμο δίπλα του και αντιλαμβάνεστε ότι η Ομόνοια καλείται να δουλέψει πολύ αυτή την εβδομάδα για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο ματς και όπως αρμόζει η ιστορία και η φανέλα της. Άλλωστε ο στόχος της Ευρώπης παραμένει ακόμα εφικτός. Μεσοβδόμαδα η ομάδα θα μάθει αντίπαλο και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ένας ακόμα μεγάλος στόχος. 7 ματς πρωταθλήματος και το Κύπελλο, προβάλουν ενόψει για την Ομόνοια και θα πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να βγάλει χαρακτήρα, αντοχές και προσωπικότητα.

Αγωνία όπως σημειώσαμε από χθες για τον Γουίλι Σεμέδο, που αποχώρησε με ενόχληση, λογικά μυική στον προσαγωγό. Όπως τον είδαμε από κοντά έξω από το χώρο των αποδυτηρίων, έφυγε χωλαίνοντας από το ΓΣΠ. Θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξέτασεις και στο «πράσινο» στρατόπεδο εύχονται να μην είναι κάτι σοβαρό.

ΑΓ



gazzeta.gr