Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Μανιάτικα, για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε ο Συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ζητώντας  το οριστικό κλείσιμό της καθώς πρόκειται για μια δομή, η οποία έχει στηθεί παράνομα από τον Νοέμβριο του 2022.

«Ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ έκανε μια προκήρυξη στην οποία έθετε τρεις προϋποθέσεις: να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε ”πιάτσα” εξαρτημένων ατόμων και δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο. Η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος και δεν υπήρξε ποτέ ”πιάτσα”», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πειραιά, η δομή λειτουργεί εδώ και 11 μήνες χωρίς άδεια λειτουργίας, οι αρμόδιοι δεν είχαν καν καταθέσει φάκελο στη Πυροσβεστική για να πάρουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Επιπλέον, δεν έχει άδεια και δεν υπάρχει καν ταμπέλα στην πρόσοψη του κτιρίου, κάτι που επιβάλλεται, εφόσον είναι χρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μώραλης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις ενέργειες, έως ότου κλείσει η δομή.



megatv.com