Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» σκόραρε στο 90′ κόντρα στην Άστον Βίλα και χάρισε τον βαθμό στους Reds (1-1). «Διπλό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Μπόρνμουθ και «αγκάλιασε» το σεντόνι του Champions League.

Ο εκ των αγαπημένων παικτών των οπαδών της Λίβερπουλ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, αποχαιρέτησε το «Άνφιλντ» και το έκανε με γκολ στο 90′. Ο «Μπόμπι» ισοφάρισε σε 1-1 κόντρα στην Άστον Βίλα και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Μετά την «γκέλα» των Reds η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ θέλουν έναν βαθμό σε δυο αγωνιστικές για να κλειδώσουν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Περισσότερα σε λίγο…

Μια… ανάσα μακριά από τα «αστέρια» η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το «διπλό» από τον αγγλικό Νότο, επικρατώντας 1-0 της Μπόρνμουθ και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με την επιστροφή της στο Champions League, καθώς χρειάζεται μόλις έναν βαθμό από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Τσέλσι και Φούλαμ για να «κλειδώσει» το πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα της Premier League.

Μπορεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν των Κόκκινων Διαβόλων, Μάρκους Ράσφορντ, να απουσίαζε λόγω τραυματισμού, ωστόσο τη δουλειά την… έκανε ο Κασεμίρο.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ ξεκίνησε δυναμικά στο παχνίδι και έδειξε από νωρίς τα δόντια της, ενώ μόλις στο 9ο λεπτό βρήκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Έρικσεν πέρασε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Βραζιλιάνος μέσος με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Νέτο για το 1-0. Η Μπόρνμουθ έψαξε την αντίδρασή της και δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρά τις ευκαιρίες τους δεν σκόραραν το δεύτερο τέρμα που θα «σκότωνε» τα Κεράσια. Η μεγαλύτερη στιγμή τους ήρθε στο 85ο λεπτό, όταν ο Ντε Χέα είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μουρ και χάρισε στη Γιουνάιτεντ την πολύτιμη νίκη.

Πολύτιμος βαθμός στο 90+9΄για την Έβερτον

Βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την παραμονή της στην Premier League απέσπασε στις καθυστερήσεις η Έβερτον, η οποία ισοφάρισε στο 90+9΄τη Γουλβς (1-1) και απέδρασε αλώβητη από το «Μολινό». Οι Λύκοι πάντως είχαν φροντίσει να πάρουν το προβάδισμα με τον Χουάνγκ Χι Τσαν στο 34΄, έδειχναν να αντέχουν στην αντίπαλη πίεση αλλά τελικά κατέρρευσαν στην τελευταία φάση του αγώνα. Στο 90+9΄ο Μπέντλεϊ έκανε τραγική έξοδο και ο Γέρι Μίνα βρήκε την ευκαιρία να πλασάρει σε ανυπεράσπιστη εστία για να χαρίσει τον βαθμό στην ομάδα του που την κράτησε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ματσάρα χωρίς νικητή ανάμεσα σε Φούλαμ και Πάλας

Οι βαθμολογικά αδιάφορε Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας προσέφεραν θέαμα στην έδρα της πρώτης αλλά εν τέλει αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ χάρη στο όμορφο τελείωμα του Εντουάρ στο 34ο λεπτό, όμως ο Μίτροβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε από την άσπρη βούλα.

Ο Σέρβος με δυνατή κεφαλιά στο 61′ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του και γύρισε τούμπα το ματς, όμως στο 83′ ο Γουόρντ από κοντά έσωσε τον βαθμό για τους Αετούς.

Βαθμολογία:



gazzeta.gr