Δεύτερη δόση από αγώνες για τη φάση των “32” του Γαλλικού Όπεν και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στον περσινό άτυχο της διοργάνωσης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον απρόβλεπτο Φράνσις Τιαφό, που θα κλείσει το πρόγραμμα της 7ης ημέρας στο Παρίσι (21:15GR-Eurosport).

Πρόκειται για την 8η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον 27χρονο Γερμανό να έχει τη μερίδα του λέοντος στο head to head, με έξι νίκες και μόλις μια ήττα, στο μακρινό 2017 στο Cincinnati Masters. Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αναμετρώνται στο χώμα…

Ο Ζβέρεφ, δύο φορές ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, δεν έχει χάσει σετ μέχρι τώρα στο τουρνουά, προερχόμενος από τις straight sets νίκες κόντρα σε Χάρις και Μολτσάν. Από την άλλη, ο Τιαφό κέρδισε Κραϊνοβιτς και Καράτσεφ, χάνοντας ένα σετ από τον Ρώσο. Ο Τιαφό, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν και η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του US Open 2022, σίγουρα τον γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Στο σημερινό πρόγραμμα και ο Χόλγκερ Ρούνε που αντιμετωπίζει το μεσημέρι (14:15GR) τον Αργεντίνο qualifier, Τζενάρο Αλμπέρτο Ολιβέρι, Νο231 στον κόσμο, με τον 20χρονο Νορβηγό να επιστρέφει στη δράση μετά το walkover στο 2ο γύρο επί του Γκάελ Μονφίς.

Ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο του αγώνα Φριτς-Τσερούντολο που αγωνίζονται λίγο αργότερα (15:30GR) στο Suzanne Lenglen.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει και η απογευματινή αναμέτρηση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον δήμιο του Γιάνικ Σίνερ, Ντένις Αλτμάϊερ (17:00GR).

Στις γυναίκες, την παράσταση κλέβει η αναμέτρηση της Κόκο Γκοφ με την Μπιάνκα Αντρέσκου στις 15:30GR ενώ λίγο αργότερα στο Philippe Chatrier η κάτοχος του τίτλου και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού Roland Garros, Ίγκα Σφιόντεκ αντιμετωπίζει την Κινέζα, Νο80 στον κόσμο, Ξίνιου Γουάνγκ.

 


tennis24.gr