Λατινοαμερικάνικη μονομαχία στον τελικό του Chile Open καθώς ο δεύτερος καλύτερος Χιλιανός τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεχάντρο Τάμπιλο και ο κορυφαίος Αργεντίνος, Σεμπάστιαν Μπαέζ, θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο τελευταίο χωμάτινο τουρνουά του swing στα γήπεδα της Νοτίου Αμερικής.

Ο Μπαέζ που προέρχεται από τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρίο, σημείωσε την 7η συνεχόμενη νίκη του στο tour και προκρίθηκε στον τελικό του Σαντιάγκο, μετά την επικράτηση με 6-4, 6-2 επί του Πέδρο Μαρτίνεζ στο δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου.

Το Νο2 του ταμπλό και Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης (career high), έσωσε και τα δύο break points του αντιπάλου του στο ματς και όντας πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του και πιο σταθερός από τον Μαρτίνεζ στα ράλι από τη βασική γραμμή, έφτασε στην τελική επικράτηση.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο Αλεχάντρο Τάμπιλο, Νο51 στον κόσμο, έφυγε νικητής από τη μάχη των αριστερόχειρων κόντρα στον qualifier, Κορεντίν Μουτέ και με 4-6, 6-4, 7-5 επί του Γάλλου, πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του μετά από αυτόν στο Όκλαντ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

Ο Τάμπιλο, έχει θετική προϊστορία απέναντι στον Μπαέζ καθώς κέρδισε τον Αργεντίνο στη μια και μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο tour, στο χωμάτινο τουρνουά της Κόρδοβα το 2022.

Ο 26χρονος Χιλιανός που θα σημειώσει ρεκόρ καριέρας στην ATP Rankings, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την 39η θέση της κατάταξης, θέλει να γίνει ο τρίτος Χιλιανός τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κατακτά τον τίτλο στο τουρνουά της πατρίδας του μετά τον Κριστιάν Γκαρίν (2021) και τον Νίκολας Τζάρι (2023).

 

 

CHILE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-5h)

 



tennis24.gr