Η Alpine ανακοίνωσε μεγάλη αναδιοργάνωση στο τεχνικό της τμήμα, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης δύο εξεχόντων φιγούρων από την ομάδα και του κακού ξεκινήματος στο 2024! 

Κατά τη διάρκεια του GP του Bahrain προέκυψε σαν νέο πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Enstone, Matt Harman αλλά και ο επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής, Dirk de Beer, είχαν καταθέσει την παραίτησή του στη διοίκηση του οργανισμού, παρ’ όλο που ο πρώτος πέρασε όλο το τριήμερο στο Sakhir καθήμενος στο pit wall της ομάδας.

Σήμερα, Δευτέρα, η Alpine ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αλλάζει εσωτερικά δομή, εισάγοντας μια δομή τριών πυλώνων, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η McLaren τώρα.

Ο Joe Burnell θα είναι ο τεχνικός διευθυντής, ο David Wheater θα γίνει ο νέος επικεφαλής αεροδυναμικής και ο Ciaron Pillbeam θα είναι ο νέος επικεφαλής απόδοσης. Και οι τρεις άνδρες θα αναφέρονται στον επικεφαλής της Alpine, Bruno Famin.

Η ομάδα του κινητήρα στο Viry, την ίδια στιγμή, καθοδηγείται από τον διευθυντή μονάδας ισχύος Eric Meignan, Νο.1 προτεραιότητα του οποίου είναι ο κινητήρας του 2026.

Ο πρόσφατα ανακοινωθείς COO στο Enstone, John Woods, πρώην COO της Lotus σε οχήματα δρόμου, ξεκίνησε τη δουλειά για τη νέα του ομάδα. Ομόλογός του στο Viry είναι ο Audrey Vastroux, βετεράνος του γαλλικού κολοσσού Renault.

Ο Wheater, που βρισκόταν στο Enstone την περίοδο 2010-2013 και είδε τον οργανισμό και από τη σκοπιά της Renault αλλά και τη σκοπιά της Lotus, επιστρέφει μετά από 9 έτη παρουσίας στη Williams.

Από την Alpine δηλώνουν πως οι αλλαγές είναι απάντηση στο δύσκολο ξεκίνημα που έγινε στο Bahrain. Εκεί, Esteban Ocon και Pierre Gasly τερμάτισαν 17οι και 18οι τον αγώνα, έχοντας καταταγεί ακόμα χειρότερα, στη 19η και 20η θέση. Τα μόνα μονοθέσια που πέρασαν μέσα στον αγώνα ήταν αυτά των Valtteri Bottas και Logan Sargeant που έχασαν πολύ χρόνο με δικά τους προβλήματα.

“Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτές τις οργανωσιακές αλλαγές καθώς μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε αναφορικά με τα επίπεδα απόδοσής μας”, ανέφερε επί του θέματος ο Famin. “Είναι ώρα, λοιπόν, να κάνουμε ένα ακόμα βήμα όσον αφορά τον οργανισμό και τους ανθρώπους”.

“Η νέα δομή των τριών πυλώνων με τρεις τεχνικούς διευθυντές, όπου ο καθένας ειδικεύεται σε συγκεκριμένο τομέα, θα βελτιώσει τη συνεργασία και τη δουλειά μεταξύ των διάφορων τμημάτων μας και θα συνεισφέρει στο να φέρουν αποτελέσματα τα εργοστάσια αλλά και η ομάδα στην πίστα”.

“Εμπιστεύομαι πλήρως τις ικανότητες των Joe, David και Ciaron ώστε να συνεργαστούν και να φέρουν στην ομάδα τις βελτιώσεις και τις εμφανίσεις που χρειάζεται”.

“Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Matt και Dirk για τις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα τους”.


f1fan.gr