Ο Λαρεντζάκης του φώναζε πως αυτός είναι ο ηγέτης και φυσικά δεν είχε άδικο. Φυσικά ο Σάσα Βεζένκοβ πραγματοποιεί σεζόν MVP, όμως η μπάλα θα φύγει από τα χέρια του Σλούκα για τις τελικές αποφάσεις.

Εκείνος θα πάρει την ευθύνη όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και βλέπει το φόντο του 2-1 να σκεπάζει τη σειρά. Εκείνος είναι που θα διαβάσει τα πάντα στο παρκέ για να πάρει όλες τις σωστές επιλογές ως το φινάλε.

Οι αλλαγές της Φενέρ χτυπήθηκαν με μαεστρία σε εκτέλεση αλλά και δημιουργία, ειδικότερα όταν ο Μπλακ τελείωσε μερικές πάσες κάτω από το καλάθι. Ο Σλούκας σήκωσε τα χέρια στον ουρανό, σα να κραύγαζε πως επιτέλους το σενάριο το οποίο είχε στο δικό του κεφάλι, έβγαινε πλέον στο παρκέ.

Και όταν πλέον ήρθε η κρίσιμη ώρα, το δικό του όνομα θα έμπαινε στην ούγια. Δε φοβήθηκε ποτέ να πάρει τις ευθύνες. Ακόμα και ο Βεζένκοβ, άλλωστε, σε αυτόν είπε «Πάρ’την και σούταρε». Όταν ο Σλούκας αισθάνεται καλά, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, τότε ο συνδυασμός εμπειρίας, κλάσης και άγνοιας κινδύνου μπορεί να αποδειχθεί εξοντωτικός για κάθε αντίπαλο.

«Έχω σκοράρει αρκετές φορές, έχω χάσει και αρκετά σουτ. Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες. Έχω δώσει αρκετούς αγώνες play-offs στην καριέρα μου οπότε νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουμε όλοι μαζί τη σειρά μεθαύριο και όχι να εξαρτάται από έναν παίκτη το παιχνίδι» τόνιζε ο ίδιος αμέσως μετά το φινάλε.

Αναγνωρίζοντας με την οξυδέρκειά του ότι απέναντί του έχει έναν αντίπαλο έτοιμο να καταρρεύσει μετά από το πλήγμα που του… σκάρωσε. Το βράδυ της Παρασκευής, προτού καν κρυώσει το μελάνι, ο Σλούκας θα είναι ξανά ο πρώτος που θα βγει μπροστά για να δείξει τον δρόμο.

Ο ηγέτης των εννέα Final-4 ξέρει τον δρόμο, τον περπατάει και τον δείχνει στους υπολοίπους.



gazzeta.gr