Ολοκλήρωσε τη μεγάλή ανατροπή και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Mutua Madrid Open ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ, που πήρε τη ρεβάνς από τον Ασλάν Καράτσεφ, νικώντας τον με 4-6, 6-3, 6-4 μετά από δύο ώρες και 17 λεπτά.

Ο 33χρονος Γερμανός έγινε ο πρώτος lucky loser που φτάνει μέχρι τον τελικό σε ATP Masters 1000 και στις on court δηλώσεις του τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό, ενώ αναφέρθηκε τόσο για τον ημιτελικό, όσο και για τον επερχόμενο αντίπαλό του για τον τίτλο.

“Είναι καταπληκτικό. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Έχω παίξει κατά το παρελθόν σε έναν τελικό, στο Μόναχο το 2021, αλλά δεν υπήρχε κόσμος λόγω του Covid-19.

Τώρα είμαι εδώ και ο κόσμος είναι φανταστικός. Νομίζω ότι την Κυριακή θα είναι επίσης ένας πολύ καλό κοινό. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάνω στον τελικό και πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου”.

Σχετικά με τον τελικό κόντρα στον Αλκαράθ, είπε: “Παίξαμε ένα καταπληκτικό ματς στο Wimbledon πέρυσι και ήμουν πολύ κοντά στο να τον κερδίσω, αλλά έβγαλε απίστευτα χτυπήματα στο tie-break. Αυτό θα είναι διαφορετικό.

Τώρα είμαστε στην Ισπανία, στη Μαδρίτη. Νομίζω ότι έχει 20-0 στα ισπανικά χωμάτινα κορτ, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να το κυνηγήσω όμως, αλλιώς δεν θα έχω καμία ευκαιρία. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τον κερδίσω και να πάρω τον πρώτο μου τίτλο”.

Σχετικά με τον ημιτελικό, είπε: “Ένιωσα ότι ο Άσλαν είχε κάποια προβλήματα στο τέλος. Δυσκολευόταν με το πόδι του, κάτι που είναι πολύ ατυχές, οπότε του εύχομαι τα καλύτερα.

Για μένα δεν ήταν τόσο εύκολο γιατί ήξερα ότι έπρεπε να χτυπάω πιο βαθιά και να είμαι επιθετικός. Προσπάθησα να το κάνω στο 5-3. Κατάφερα να παραμείνω ήρεμος, σέρβιρα καλά και εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου”.






tennis24.gr