Μάλιστα, ο πατέρας ενός εκ των 57 νέων κυρίως θυμάτων του δυστυχήματος Παύλος Ασλανίδης είδε θετικά την κίνηση του πρώην υπουργού μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να διερευνηθεί από ειδική προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τη συμμετοχή και δικαστικών λειτουργών.

«Το βλέπω σαν αντρίκια στάση, μπράβο του, αλλά θα κριθεί και αυτός από τη Δικαιοσύνη. Σίγουρα είναι μια πολιτική απόφαση πάντως. Εγώ και η Μαρία (Καρυστιανού) είμαστε σίγουροι ότι, πλέον είναι θέμα χρόνου να βγουν όλα στην επιφάνεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο Παύλος Ασλανίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι ακόμη και αν είχε την κ. Καρυστιανού μπροστά του θα επαναλάμβανε τη θέση του ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του κ. Καραμανλή.

«Με απόλυτο σεβασμό στη θέση της και χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας, η απάντηση είναι μία: δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μια θέση που μπορεί να στενοχωρεί, αλλά αυτή είναι η πεποίθησή μου».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης καλεί την κυβερνητική πλειοψηφία να υπερψηφίσει το αίτημά του και αντικρούει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί παραγραφής.

«Επειδή είναι υπουργός δικαιοσύνης ο κ. Φλωρίδης να αφήσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει τους πάντες ή τουλάχιστον ας αφήσουν να διερευνήσουν εμένα που το ζητάω».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής της  ΝΔ από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανέφερε: «Ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση επικοινωνιακή. Τώρα αυτό το οποίο κάνει είναι κενό περιεχομένου θα δείτε την εξέλιξη».

Ο κ. Σπίρτζης αποσυνδέει τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 από το δυστύχημα των Τεμπών και μιλά για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ γιατί άφησε τα τρένα να λειτουργούν χωρίς προσωπικό και με μεγάλες ταχύτητες ενώ δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας.

«Είχαμε μια συνολική κατάρρευση των συνθηκών ασφαλείας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων. Και εκεί πρέπει να ελεγχθούν και ποινικές ευθύνες», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Οι μεν της Νέας Δημοκρατίας κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν λάδι τον κ. Καραμανλή και τα «γαλάζια παιδιά», που ήταν στους οργανισμούς. Και, από την άλλη, ο κ. Σπίρτζης υιοθετεί με απόλυτο τρόπο το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν ευθύνεται για την τραγωδία η μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης».

Την τύχη του αιτήματος του κ. Σπίρτζη για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής θα κρίνει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής



megatv.com