O Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Madrid Open, στο οποίο θα συμμετάσχει για 6η φορά στην καριέρα του, έχοντας κάνει ήδη έναν τελικό (στη 2η συμμετοχή του), αλλά κι έναν ημιτελικό το 2022. 

Ωστόσο, ο Έλληνα τενίστας βρίσκεται στη Μαδρίτη προερχόμενος από δύο εξαιρετικά τουρνουά σε Μόντε Κάρλο, όπου κατέκτησε τον τίτλο, αλλά και από τη Βαρκελώνη, όπου έφτασε στον τελικό. Μια συνθήκη που θυμίζει αρκετά το 2021 όπου ο Τσιτσιπάς πήγε στο 2ο χωμάτινο 1000άρι της σεζόν έχοντας πάρει τον τίτλο στο Μονακό και έχοντας κάνει τελικό στη Βαρκελώνη, για να σταματήσει στα προημιτελικά από τον Κάσπερ Ρουντ. 

Ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε στο Madrid Open, για πρώτη φορά στην καριέρα του το 2018 όπου είχε συμμετάσχει με wild card, ως Νο90 του κόσμου. Εκεί, αν και κατέκτησε το 1ο set, ηττήθηκε από τον Ρώσο Ευγκένι Ντονσκόι μένοντας εκτός από τον 1ο γύρο. 

Όμως η επόμενη χρονιά (η χρονιά ορόσημο για τον Τσιτσιπά) ήταν μοναδική και η κορυφαία μέχρι τώρα στο τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα. Αφού έκανε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση κερδίζοντας τον lucky loser, Αντριάν Μαναρινό, στη συνέχεια κέρδισε τον Φερνάντο Βερντάσκο, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Ο επικός ημιτελικός κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, εκείνο το βράδυ του Σαββάτου, ήταν κάτι μοναδικό για τον Τσιτσιπά. Έχοντας μπροστά του ένα θρύλο του τένις και μάλιστα μπροστά στο ισπανικό κοινό, ο Έλληνας τενίστας έπαιξε αδιανόητο τένις και με 6-4 2-6, 6-3 πέρασε στον τελικό σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Ναδάλ, μετά από τρεις σερί ήττες. 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι εκείνο το βράδυ και μετά τον ημιτελικό των 2,5 ωρών, ο Τσιτσιπάς είχε αγωνιστεί μαζί με τον Γουέσλι Κούλχοφ και στον ημιτελικό του διπλού με τους δύο παίκτες να γνωρίζουν την ήττα στο super tie-break από τους μετέπειτα κατόχους Ζαν-Ζουλιάν Ροζέρ και Χόρια Τεκάου. 

Στον τελικό της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς πήγε “άδειος” για να παίξει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς από τον οποίον ηττήθηκε φυσιολογικά με 6-3, 6-4.

Το 2020 το τουρνουά δεν έγινε λόγω πανδημίας, ενώ το 2021 ο Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον Ρούντι. Το 2022 είχε την αμέσως επόμενη καλύτερη πορεία του φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό όπου ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σε ένα παιχνίδι που τελείωσε τα ξημερώματα της Κυριακής λίγες ώρες πριν από τον τελικό. 

Η περσινή σεζόν στη Μαδρίτη ήταν από την αρχή δύσκολη για τον Τσιτσιπά, καθώς τα τρία από τα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε ξεπέρασαν τις 2 ώρες, ενώ όλα ολοκληρώθηκαν στα 3 sets με εξαίρεση το ματς κόντρα στον Μπερνάβε Θαπάτα Μιράλες. 

Η πορεία του Τσιτσιπά σταμάτησε στα προημιτελικά κόντρα στον μετέπειτα φιναλίστ Γιαν Λέναρντ Στρουφ με τον Γερμανό να επικρατεί με 7-6(5), 5-7, 6-3. 

Φέτος ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει από τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Τιάγκο Μοντέιρο. 



tennis24.gr