Σε ένα ματς που έγινε του… tie-break, ο Ντομινίκ Στρίκερπήρε τη νίκη απέναντι τον Ντομινίκ Στρίκερ με 7-5, 6|2|-7, |5|6-7, 7-6|6|, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του US Open.

Γρήγορο και γεμάτο ήταν το πρώτο set στην αναμέτρηση, με τους δύο παίκτες να μην δυσκολεύονται με τις μπάλες στα χέρια. Με το σκορ στο 5-4 στα games, ο Έλληνας βρέθηκε σε break point/set point, όμως ο Ελβετός με τρεις συνεχόμενους πόντους έκανε το 5-5. Ό,τι δεν έκανε ο Τσιτσιπάς, πέτυχε ο Στρίκερ στο αμέσως επόμενο game, καθώς… έσπασε το service του Έλληνα. Ο Ελβετός σέρβιρε πολύ καλά στο 12ο game και κατέκτησε το σετ με 7-5.

Ντεμαράζ από tie-breaks

Η συνέχεια αν και ήταν εξίσου γεμάτη, όσον αφορά τα games, δεν ήταν ανάλογη για τα services των παικτών. Μόλις στο τέταρτο game ο Έλληνας τενίστας έκανε το break, ωστόσο ο Ελβετός βρήκε άμεση απάντηση στο επόμενο game (3-2). Αμφότεροι, ξανά, ήταν άρτιοι στα services με το set να κρίνεται στο tie-break. Εκεί, ο Στρίκερ αν και ξεκίνησε με mini-break, είδε τον Στέφανο να ξεφεύγει στο +2 (3-1). O Έλληνας έκανε ένα μεστό tie-brea και με τέσσερα set points (6-2) στη διάθεσή του κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα με 7-6|2|.

Με τον Στρίκερ να ξεκινάει πρώτος από τη θέση του service, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε στο τρίτο game να κάνει break. Βέβαια, όπως και στο δεύτερο set, ο Έλληνας δέχθηκε άμεσα το break back από τον Ελβετό. Οι δύο τενίστες για ακόμη ένα set διατήρησαν τα services τους με το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης να σβήνει set point του Στρίκερ στο 12ο game. Το set κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του κάνοντας το 2-1 στα set με 7-5.

Η επιστροφή του Ελβετού και το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο

Στο τέταρτο set, ο Ελβετός Νο128 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν αναγκασμένος να βγάλει αντίδραση. Ο Στρίκερ ξεκίνησε δυναμικά με ένα break (2-0), όμως ο Στέφανος έκανε το break back στο 4ο game (2-2). O Έλληνας έκανε ακόμη ένα break στο set, στο 8ο game (5-3), σερβίροντας στη συνέχεια για το ματς. Ο Στρίκερ στάθηκε στο ύψος του, κάνοντας νέο break και στη συνέχεια έφερε το set στα ίσα (5-5). Όπως και τα προηγούμενα set έτσι και το αυτό πήγε στο tie-break, όμως εκεί ο Ελβετός ήταν πιο συγκεντρωμένος κατακτώτνας το με 8-6, για το 2-2 στα set.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο πέμπτο set. Εκεί, ο νεαρός Ελβετός ξεκίνησε ιδανικά, παίρνοντας με ένα break τρία games διαφορά (3-0). Η διαφορά αυτή ήταν αρκετή για τον Στρίκερ, ώστε να βάλει τις βάσεις για μία τεράστια νίκη στο αμερικανικό Grand Slam. Το τέλος βρήκε τον Στρίκερ να πανηγυρίζει τη νίκη (6-3), με τους δύο αθλητές να διατηρούν τα services τους και τον Στέφανο Τσιτσιπά να αδυνατεί να κάνει ξανά break back.




tennis24.gr