Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το πρόστιμο με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ούγκο Γκαστόν για αντιαθλητική συμπεριφορά, στο ματς κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς για τον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό του Mutua Madrid Open.

Ο 22χρονος Γάλλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 144.000 δολαρίων, λόγω παραβίασης ενός συγκεκριμένου κανόνα, που θεωρείται ως αντιαθλητική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, ο No. 108 του κόσμου έβγαλε ένα μπαλάκι από την τσέπη του την ώρα που σέρβιρε ο Κροάτης, ώστε να δώσει επανάληψη στο service ο διαιτητής.

Αφού του έγινε αρχική σύσταση, ο Γκαστόν το ξανά έκανε, και έτσι η ATP τον τιμώρησε για τις ενέργειές του. Υπολογίζεται, μάλιστα, πως μία παραβίαση κανόνων μπορεί να επιφέρει πρόστιμο ως 60.000 δολάρια. Αν όμως αυτή η παραβίαση γίνει ξανά μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, τότε το πρόστιμο μπορεί να αυξηθεί και σε ποσοστό του 100%.

Αυτή η αναβάθμιση της αυστηρότητας του κανόνα έγινε για να μην επιτραπεί η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των κανόνων, και με αυτά τα δεδομένα για την ποινή του Γκαστόν, στην ουσία το πρόστιμο αυτό αφαιρεί όλα τα φετινά του κέρδη από το Tour, που ανέρχονται στα 122.000 δολάρια.

Από την πλευρά του Γάλλου, ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και ο προπονητής του, Γιουνές Ελ Αϊνάουι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για την τιμωρία του τενίστα.


tennis24.gr