Η ΑΕΚ απέχει μόλις μία νίκη από την απευθείας πρόκριση στην φάση των 16 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ Betsson αντιμετωπίζει, σήμερα Τρίτη (5/12, 19:30) στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του BCL τη Ντιναμό Σάσαρι, με τη «Βασίλισσα» να βρίσκεται μία… ανάσα από την απευθείας πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο «δικέφαλος» θα υποδεχτεί την ιταλική ομάδα την οποία στον πρώτο γύρο είχε νικήσει με 83-79 στη Σαρδηνία, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο το αήττητο σερί που διατηρεί μέχρι και τώρα, έχοντας το απόλυτο 4-0.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Ζοάν Πλάθα, δήλωσε για την επερχόμενη αναμέτρηση ότι:

«Είναι ωραίο να βρίσκεσαι μία νίκη μακριά από την πρωτιά (στον όμιλο) και μία μεγάλη πρόκριση. Ξέρουμε, ότι αυτό το έχουμε πετύχει με σκληρή δουλειά. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Μέχρι το… σφύριγμα της λήξης, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.

Αρκετοί στον οργανισμό ίσως να θεωρούν πως έχουμε ήδη προκριθεί, ωστόσο, φροντίζω να κρατώ την ομάδα προσγειωμένη»

«Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι, που δεν χρειάζεται να παίρνει 30 και 40 πόντους από έναν παίκτη. Έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παίζει στο ίδιο επίπεδο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, που μπορεί να προκύψουν. Χαίρομαι, επίσης, διότι οι Έλληνες παίκτες συνεχώς κάνουν ανοδικά βήματα και κερδίζουν αγωνιστικά λεπτά με την αξία τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Οι ομάδες μου δεν βασίζονται σε μονάδες. Ελπίζω (αυτή η φιλοσοφία) να μας φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα».

Η 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου:

Τρίτη 5/12

ΑΕΚ – Ντιναμό Σάσαρι 19:30

Τετάρτη 6/12

Στσέτσιν – Λούντβιγκσμπουργκ 19:30

Η κατάταξη του ομίλου:

ΑΕΚ 4-0

Λούντβιγκσμπουργκ 2-2

Στστέτσιν 1-3

Ντιναμό Σάσαρι 1-3



gazzeta.gr