Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ματίας Αλμέιδα αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τα όσα είχε πει μετά το παιχνίδι στη Λεωφόρο, ενώ ανάλογη αίσθηση υπάρχει και στην ΑΕΚ ύστερα από τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναβολή της αγωνιστικής.

Των Γιώργου Τσακίρη και Δημήτρη Βέργου

Η ΑΕΚ δεν πέταξε για Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Άρη έπειτα από την αναβολή της αγωνιστικής μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

Έπειτα από όλα αυτά, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον Ματίας Αλμέιδα υπάρχει μια αίσθηση απόλυτης δικαίωσης για όσα έχει πει κατά καιρούς ο Αργεντινός κόουτς είτε εντός της ομάδας είτε και δημόσια.

Αποκορύφωμα της δικαίωσης που αισθάνεται ο «Πελάδο» είναι τα όσα ανέφερε μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όταν είχε κάνει λόγο να παιχθεί το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και χωρίς… δώρα για κανέναν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αλμέιδα αυτές τις εξελίξεις εννοούσε για να μην υπάρξουν πλάγιοι τρόποι προκειμένου να διεκδικήσει κάποιος το πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας τη λέξη «δώρα».

Αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και στον ίδιο τον Αργεντινό τεχνικό, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάθε περίπτωση σε πολύ δύσκολη θέση καθώς από τη στιγμή που δεν ξέρει πότε θα διεξαχθεί η 9η αγωνιστική, δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε το πλάνο της κυριακάτικης προπόνησης που έχει οριστεί για τις 10:45.

Από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ αυτό που προκύπτει είναι πως αυτές οι εξελίξεις είναι που αλλοιώνουν τα δεδομένα σχετικά με τους ίσους όρους που πρέπει να διεξάγεται το πρωτάθλημα. Ειδικά όταν στην Ένωση παρά το τεράστιο πρόβλημα που είχε προκύψει με την ίωση, δεν προέβαλαν την παραμικρή δικαιολογία, παίζοντας τα ματς κανονικά και καταθέτοντας και την ψυχή στο γήπεδο απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Πλέον στην ΑΕΚ περιμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα προκύψουν από τις ζυμώσεις και τις επαφές για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 9ης αγωνιστικής των play-off, επιθυμώντας αυτή να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό.



gazzeta.gr