Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, απαλλάχθηκε από τις όποιες κατηγορίες, μετά και το τέλος της ανεξάρτητης έρευνας που έγινε αναφορικά με τη συμπεριφορά του Βρετανού από τη μητρική Red Bull.

Μετά από μια μακρά περίοδο έρευνας, η οποία προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά και δυσφορία, η Red Bull βρήκε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ανάρμοστης συμπεριφοράς προς γυναίκα συνάδελφο από τον Christian Horner.

Καθώς ο Horner βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Bahrain, όπου και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο GP της σεζόν, η Red Bull εξέδιδε ανακοίνωση, εξηγώντας πως απορρίπτονται οι όποιοι ισχυρισμοί ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον Βρετανό.

Η ανακοίνωση της μητρικής Red Bull από την Αυστρία αναφέρει: “Η ανεξάρτητη έρευνα πάνω στους ισχυρισμούς που έγιναν ενάντια του κ. Horner ολοκληρώθηκε. Η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει πως οι ισχυρισμοί απορρίπτονται. Ο ενάγων έχει το δικαίωμα της έφεσης”.

Η Red Bull ανάθεσε σε εξωτερικό δικηγόρο τη διεξαγωγή της έρευνας πάνω στον Horner, χάριν διαφάνειας. Μέρος της έρευνας ήταν πολύωρες και μακροσκελείς συνεντεύξεις με τους εμπλεκόμενους, και η τελική εξέταση απαίτησε αρκετές εβδομάδες για να υλοποιηθεί.

Την ώρα που δημοσιεύματα στα media προχωρούσαν σε εικασίες αναφορικά με το τί περιλάμβανε η υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της Red Bull Racing, η μητρική εταιρεία δεν προχώρησε ουδέποτε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το τί αφορούσε εξ’ αρχής το ζήτημα.

Αναφέρθηκε, ωστόσο, στη σημερινή ανακοίνωση πως η εταιρεία ήταν πλήρως πεπεισμένη ότι η έρευνα διεξήχθη με “δίκαιο, αμερόληπτο και λεπτομερή τρόπο”.

“Η αναφορά της έρευνας είναι εμπιστευτική και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες των μερών αλλά και τρίτων μερών που βοήθησαν στην έρευνα. Έτσι, δεν πρόκειται να σχολιάσουμε περαιτέρω, χάριν σεβασμού στους εμπλεκόμενους”.

“Η Red Bull θα συνεχίσει να προσπαθεί στο να πετυχαίνει τα υψηλότερα εργασιακά πρότυπα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλέον, λοιπόν, η ομάδα μπορεί να εστιάσει ολοκληρωτικά στα αγωνιστικά της καθήκοντα, που ξεκινούν αύριο, στην πίστα του Sakhir!


f1fan.gr