Ο Max Verstappen δήλωσε ότι οι 24 Ώρες του Le Mans είναι από τα πράγματα που σίγουρα θα ήθελε να δοκιμάσει στο μέλλον, αποκαλύπτοντας και ότι ο Fernando Alonso θα ενδιαφερόταν να είναι ομόσταβλός του εκεί.

Ο Verstappen έχει μιλήσει και στο παρελθόν για συμμετοχή στο θρυλικό αγώνα αντοχής, που είναι και από τα λίγα σημεία στα οποία «χάνει» από τον πατέρα του, Jos Verstappen, ο οποίος είχε κερδίσει την LMP2 το 2008.

Η ερώτηση περί δραστηριοποίησης εκτός της Formula 1 (ξανα)έπεσε στο τραπέζι όταν ο Ολλανδός πρωταθλητής, που αυτήν τη στιγμή έχει συμβόλαιο πέντε ετών με τη Red Bull, πραγματοποίησε εμφάνιση στη Honda Racing Thanks Day.

«Το Le Mans σίγουρα θα ήθελα να το κάνω. Έχω ήδη βρεθεί εκεί όταν διαγωνιζόταν ο πατέρας μου και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι αντοχής, οπότε πολλοί συμμετέχοντες, οδήγηση μέσα στη νύχτα, με την ανατολή – νομίζω ότι είναι πολύ ωραία,» σχολίασε ο Verstappen.

Όσο για τους ιδανικούς συνοδηγούς σε αυτό το προς το παρόν φανταστικό πρωτότυπο, ο Verstappen αναφέρθηκε στον έτερο πρωταθλητή της Formula 1 και δύο φορές νικητή του Le Mans, Fernando Alonso, ο οποίος κατά τα φαινόμενα δε θα είχε αντίρρηση να επιστρέψει στο Circuit de la Sarthe με τέτοια εκλεκτή παρέα.

«Έχω μιλήσει στον Fernando για αυτό. Είπε ότι θα ήθελε να το δοκιμάσει ξανά μόνο με εμένα. Αυτό θα ήταν τέλειο,» ήταν τα λόγια του Ολλανδού.

«Το μόνο θέμα είναι ότι στο Le Mans δεν υπάρχει ελάχιστο βάρος για τον οδηγό. Είμαι ένας αρκετά βαρύς οδηγός, οπότε χρειάζομαι ελαφρούς ομοστάβλους για να καλύψω τη διαφορά. Ο Fernando είναι αρκετά ελαφρύς, αλλά θα πρέπει να βρούμε άλλον έναν – πρέπει να το ψάξω!»

Για το ζήτημα της περίφημης Τριπλής Κορώνας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ενδεχόμενο συμμετοχής στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, ο Verstappen δεν έδειξε ανάλογο ενθουσιασμό.

«Μου αρέσει να το παρακολουθώ. Έχω πολύ σεβασμό για αυτό που κάνουν, αλλά δε νομίζω ότι θα συμμετάσχω.»

Να σημειωθεί ότι ο μόνος οδηγός που έχει κατακτήσει την Τριπλή Κορώνα (Le Mans, Indy 500, Monaco Grand Prix) είναι ο Graham Hill, με το ήδη δύσκολο εγχείρημα να έχει γίνει φαινομενικά σχεδόν ανέφικτο στο πέρασμα του χρόνου και τη συμμετοχή των οδηγών αποκλειστικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Μόνο δύο οδηγοί μέσα στον 21ο αιώνα έχουν κατακτήσει δύο από τα τρία τρόπαια, ο Alonso και ο Juan Pablo Montoya.

Για την ώρα πάντως, ο Verstappen έχει μπροστά του το 2024 στη Formula 1, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να κυνηγήσει το τέταρτο πρωτάθλημά του.

Πηγή: formula1.com

 

f1fan.gr