Συνοριοφύλακες από την Ελλάδα και από όλη την Ευρώπη δίπλα σε προηγμένα συστήματα ασφαλείας είναι οι πρώτες εικόνες που αντίκρυσαν μόλις έφθασαν στο φράχτη του Έβρου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, με τον Γερμανό ομόλογό του Μπερντ Κροσερ ενώ λίγο νωρίτερα είχαν επισκεφθεί και το φυλάκιο του Έβρου.

«Αυτό που είδαμε είναι τα έργα που έχει κάνει η Ελλάδα για να προστατεύσει συνολικά την Ευρώπη από το άγχος της παράνομης διακίνησης και της παράνομης μετανάστευσης. Είμαστε εδώ με τις ελληνικές δυνάμεις και με τις δυνάμεις της Frontex απ’ όλη την Ευρώπη σε μια κοινή προσπάθεια, σε ένα κοινό αγώνα», είπε ο υπουργός.

«Θα υπογραμμίσω τη σημασία αυτού του έργου διεθνούς ασφάλειας εδώ στα σύνορα της Ελλάδας με την Toυρκία, εκτιμώντας  ότι είναι ένα καλό δείγμα για την ευρωπαϊκή κοινή λογική», είπε ο Γερμανός ομόλογός τοιυ.

Η μείωση των παράνομων μεταναστευτικών εισροών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο αποδεικνύουν, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης, την αποτελεσματικότητα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών αλλά και η ανάγκη της νόμιμης μετανάστευσης με όρους και κανόνες για να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες στην αγορά εργασίας ήταν τα θέματα που απασχολήσαν  λίγη ώρα νωρίτερα τους δύο υπουργούς μετανάστευσης που μετείχαν στο forum του City Hub events στην Αλεξανδρούπολη για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

«Αντιμετωπίζουμε και οι δύο χώρες την πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης. Η συζήτηση μας επικεντρώνεται στο πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και στο καθήκον που έχουμε να μειώσουμε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές», είπε ο Μπερντ Κρόσερ.

Με διαρκή εγρήγορση, χωρίς εφησυχασμό, αλλά και με προσθετά μέτρα για την αυστηρή προστασία των συνόρων, το υπουργείο Μετανάστευσης σχεδιάζει την επόμενη μέρα για τη θωράκιση της χώρας.



megatv.com