Εναλλαγή σκηνικού από FP1 σε FP2, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 με τους Lewis Hamilton και George Russell και να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της συνέχειας του τριημέρου. Λίγα πράγματα από Red Bull και Ferrari την Παρασκευή.

Η διαδικασία ξεκίνησε και επίσημα στις 17:00, με τον Zhou Guanyu να βγαίνει πρώτος με το άσπρο-πράσινο μονοθέσιο της Kick Sauber. Σύντομα, τον Κινέζο οδηγό ακολούθησαν πολλοί ακόμα, με τις δοκιμές να εξυπηρετούν για το στήσιμο των νέων μάλιστα μονοθεσίων, στις απαιτήσεις του Sakhir.

Αρχικά, οι επιλογές στα ελαστικά ήταν μοιρασμένες, με μονοθέσια να φέρουν και τα μαλακά αλλά και τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, ενώ ο πρώτος γρήγορος γύρος έγινε στο 1:31.578, δια χειρός Charles Leclerc.

Σύντομα, ωστόσο, ήρθε η απάντηση από τη Mercedes και τον Lewis Hamilton, οι οποίοι έδειξαν αρκετά δυνατοί ενόψει της συνέχειας. Στο 1:30.751 κινήθηκε ο Βρετανός, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, περίπου στα μισά της διαδικασίας, κατέβηκε και στο 1:30.374, το οποίο έμελλε να είναι και το ταχύτερο που θα κινηθεί κάποιος οδηγός στο FP2.

Με το Sakhir να χαρακτηρίζεται από δροσερό αέρα και σχετικά ψυχρές για την περιοχή συνθήκες, τα φαινόμενα υπερθέρμανσης ελαστικών δεν έδειχναν να πονοκεφαλιάζουν, έστω και προς ώρας, τις ομάδες, κάτι που φάνηκε και από την άνεση με την οποία μπόρεσαν ορισμένοι οδηγοί να κάνουν μεγάλα stint με τα μαλακά ελαστικά.

Τον χρόνο του Hamilton κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ωστόσο κοντά του, περίπου στα δύο δέκατα, βρέθηκε ο teammate του, George Russell αλλά και ο Fernando Alonso.

Άλλα δύο περίπου δέκατα πιο μακριά βρέθηκαν οι Carlos Sainz και Oscar Piastri, που έδωσαν ενδείξεις για παρόμοιο ρυθμό από Ferrari και McLaren. Στον αντίποδα, οι teammates τους, Charles Leclerc και Lando Norris, δεν κινήθηκαν το ίδιο ψηλά, αντιμετωπίζοντας αφενός προβλήματα με την κίνηση και αφετέρου λάθη στον γρήγορο γύρο τους στο FP2, κάτι που τους περιόρισε στην 9η και 20η θέση αντίστοιχα.

Σιγή ασυρμάτου υπήρξε, ωστόσο, από τους Κόκκινους Ταύρους, με φαινομενικό ρυθμό μακριά από το συνηθισμένο. 6ο χρόνο μόλις έκανε ο Max Verstappen, 477 χιλιοστά πίσω από τον Hamilton, ενώ 7,5 σχεδόν δέκατα μακριά κινήθηκε στο ταχύτερο του πέρασμα ο Sergio Perez.

Hulkenberg και Stroll έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, ενώ δύσκολα έδειξαν στο FP2 τα πράγματα για Alpine και Kick Sauber, με ρυθμό υποδεέστερο του ανταγωνισμού, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή καταρριφθεί αύριο.

Συνέχεια πλέον με τη δράση της αυριανής ημέρας. FP3 και Qualifying περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας, στις 14:30 και 18:00 αντίστοιχα.

 


f1fan.gr