H Formula 1 επιστρέφει και επίσημα για άλλη μια χρονιά, με την πίστα του Sakhir να φιλοξενεί, όπως και πλέον συνηθίζεται, το εναρκτήριο GP του 2024, με μικρές διαφορές ωστόσο!

Μπορεί η αναμονή να ήταν μεγάλη, ωστόσο η σεζόν της F1 βρίσκεται μια ανάσα από την επίσημη εκκίνησή της, για ακόμα μια χρονιά!

Μετά τις δοκιμές που φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα, η πίστα του Sakhir ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις 10 ομάδες και τα πληρώματά τους για τον 1ο από τους 24 συνολικά αγώνες που έχει το φετινό καλεντάρι, ένας αριθμός-ρεκόρ για την ιστορία του σπορ.

Και με τις χειμερινές δοκιμές να γίνονται στην ίδια πίστα, το ενδιαφέρον είναι πως έχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση για το τί μας περιμένει…

Η πίστα

Πρόκειται για μια από τις πρώτες πίστες Tilke, και μάλιστα είναι απ’ αυτές που έχει επιβιώσει από την έντονη κριτική που είχε ασκηθεί σε αυτού του στυλ σιρκουί.

Το Sakhir σε κάθε περίπτωση προσφέρει ποικιλία. Μια μεγάλη ευθεία και δύο μικρότερες, όλες υπό ζώνη DRS δίνουν ευκαιρίες για προσπεράσεις, ενώ οι στροφές της πίστας ικανοποιούν κάθε γούστο: από το αργό, τεχνικό και ύπουλο σύμπλεγμά των 1-2-3 στην πολύ δύσκολη Στροφή 10 και στη 12 με το πόδι κολλημένο στο γκάζι.

Έχοντας εμφανιστεί για πρώτη φορά το 2004 στο καλεντάρι, και κλειδώνοντας νυχτερινή διεξαγωγή τα τελευταία χρόνια, οι 57 γύροι στο Sakhir έχουν τα εφόδια για έναν εντυπωσιακό αγώνα, με νέα μάλιστα μονοθέσια από τις ομάδες που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο απρόβλεπτα και δίνουν τροφή για τολμηρές προβλέψεις ενόψει νέας σεζόν.

Αναφορικά με τα ελαστικά, οι ομάδες θα έχουν διαθέσιμες τις C1, C2 και C3 γόμες, τις σκληρότερες από τη γκάμα επιλογών της Pirelli, γεγονός λογικό βάσει της τραχύτητας της ασφάλτου στο Sakhir και των έντονων φρεναρισμάτων και πρόσφυσης που εντοπίζονται στην πίστα,

Το πρόγραμμα

Σε σχέση με προηγούμενα έτη, το φετινό GP του Bahrain έχει μια διαφορά: όλο το τριήμερο έχει μετακινηθεί προς τα πίσω κατά μία ημέρα, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τη μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανίου. Έτσι, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου

Practice 1: 13:30 – 14:30

Practice 2: 17:00 – 18:00

Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Practice 3: 14:30 – 15:30

Qualifying: 18:00 – 19:00

Σάββατο, 2 Μαρτίου

Race: 17:00

Τηλεοπτική Κάλυψη

Και εδώ έχουμε αλλαγές σε σχέση με το περσινό τοπίο: Πλέον, η μετάδοση των τηλεοπτικών αγώνων μεταφέρεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, οριστικά στο Ant1+ σε πραγματικό χρόνο, με την ελεύθερη συχνότητα του ελληνικού καναλιού να μεταδίδει μόνο σε “κονσέρβα” τον αγώνα. Αυτό τουλάχιστον έχει ανακοινωθεί ενόψει των επόμενων αγώνων, με το GP του Bahrain να είναι το μόνο που θα αποτελέσει εξαίρεση, καθώς θα μεταδοθεί και δωρεάν στην ώρα διεξαγωγής.

Ασφαλώς, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα του F1tv, της συνδρομητικής πλατφόρμας του διοργανωτή του σπορ. Σε αρκετές χώρες, όπως και η Ελλάδα, η τιμή για την ετήσια συνδρομή έχει παρουσιάσει μια αξιοσημείωτη άνοδο σε σχέση με πέρυσι, κάτι που ο καταναλωτής σίγουρα θα πρέπει να κληθεί να λάβει υπόψη του.

Ωστόσο, η πλήρης κάλυψη όλων των sessions, χωρίς διαφημίσεις, με πλούσιο σχολιασμό κατά τη δράση αλλά και πριν και μετά τις διαδικασίες, αλλά και η πληθώρα πληροφοριών τηλεμετρίας σε συνθήκες πραγματικού χρόνου, κάνουν το πακέτο αρκετά ελκυστικό.

Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε ένα τριήμερο που όλοι οι φίλοι της F1 περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Νέα μονοθέσια, αλλαγές στη δυναμική των ομάδων και προσδοκίες για…καλύτερες μέρες απ’ όλους ανοίγουν κάθε χρόνο την όρεξη στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.

Ποιος θα πάρει το “πρώτο αίμα” το βράδυ του Σαββατόβραδο στο Sakhir; Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα από το Bahrain GP, μόνο στο F1fan.gr!

 

 

f1fan.gr