Το εισιτήριο για το 2ο γύρο του BNP Paribas Open εξασφάλισαν την Πέμπτη, Γκάελ Μονφίς, Μίλος Ράονιτς, Μπόρνα Τσόριτς, Φάμπιο Φονίνι και Άρθουρ Φις. Αντίθετα, εκτός συνέχειας έμειναν οι παλιοσειρές Στάνισλας Βαβρίνκα, Τζόρνταν Τόμπσον και Ντάνιελ Έβανς.

Εκμεταλλευόμενος την απόσυρση της τελευταίας στιγμής του Ράφαελ Ναδάλ, ο Μίλος Ράονιτς κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο του αγώνα μέσα στο 2024 και να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-3 επί του lucky loser, Σουμίτ Ναγκάλ, στην επιστροφή του στο Indian Wells για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο 33χρονος Καναδός, πρώην Νο3 και νυν Νο224 στον κόσμο, είχε αποσυρθεί στα δύο ματς με Άλεξ Ντε Μινόρ (Australian Open) και Γιάνικ Σίνερ (Ρότερνταμ) όμως στην Καλιφόρνια πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά τον Αύγουστο του 2023, εξασφαλίζοντας θέση στους “64” του BNP Paribas Open.

Εκεί, τον περίμενε το Νο7 του ταμπλό, Χόλγκερ Ρούνε σε ένα πολύ δυνατό τεστ για τον πανύψηλο Καναδό big server.

 

Την πρόκριση στο 2ο γύρο του Indian Wells εξασφάλισε και ο Γκάελ Μονφίς κερδίζοντας με επιβλητικό τρόπο τον Μαξ Πουρσέλ, με σκορ 6-1, 6-2 σε μόλις 70 λεπτά αγώνα.

Ο 37χρονος Γάλλος που προερχόταν από δύο σερί ήττες, σημείωσε την 6η του νίκη σε 12 παιχνίδια που έχει δώσει το 2024 και θα αντιμετωπίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς, Νο8 του ταμπλό, σε ένα από τα πολύ δυνατά ματς του 2ου γύρου.

 

Λίγο αργότερα, ο wild card Φάμπιο Φονίνι κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του κόντρα στον Μπερναμπέ Ζαπάτα Μιράγιες καθώς ανέτρεψε το προβάδισμα του Ισπανού με σετ και με break, φτάνοντας στη νίκη με 4-6, 6-2, 6-3 με τη συμπλήρωση δύο ωρών αγώνα.

Στο 2ο γύρο, ο 36χρονος Ιταλός, πρώην Νο6 και νυν Νο108 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Σεμπάστιαν Μπαέζ που προέρχεται από δύο σερί τίτλους σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Σαντιάγο.

Tην 4η ήττα του σε πέντε αγώνες που έχει δώσει το 2024, γνώρισε ο Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος ηττήθηκε με 7-6(3), 4-6, 6-2 από τον Τσέχο, Τόμας Μάτσακ και ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις του στην Καλιφόρνια.

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 





tennis24.gr