Η AlphaTauri δείχνει έτοιμη να συνεχίσει στο 2024 με τους Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda, παρά τις τελευταίες, αρκετά εντυπωσιακές, εμφανίσεις του Liam Lawson.

Το μέλλον της αδελφής ομάδας της Red Bull θα είναι και το τελευταίο που θα αποφασιστεί, μιας και όλες οι ομάδες έχουν λίγο-πολύ κλεισμένο το 2024 τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ωστόσο, οι εμφανίσεις του Liam Lawson, που κλήθηκε από το πουθενά να αντικαταστήσει τον τραυματία Daniel Ricciardo, δεν ήταν αρκετές ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για του χρόνου.

Το γερμανικό Auto Motor und Sport ανέφερε πως Tsunoda και Ricciardo θα παραμείνουν κάτοικοι Faenza και το 2024, με την παραμονή Tsunoda να ανακοινώνεται στο προσεχές GP της Suzuka.

Πριν την έλευση του Lawson, η επιλογή για το ποιος θα οδηγεί του χρόνου στην ομάδα έδειχνε αρκετά απλή. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Αυστραλού στο Zandvoort έφερε στον αφρό τον rookie Lawson, ο οποίος ήρθε και αμέσως εντυπωσίασε, ενώ στη Σιγκαπούρη πήρε και βαθμούς, τερματίζοντας 9ος.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, λήγει και την όποια σπέκουλα υπήρχε τον προηγούμενο καιρό σχετικά με το μέλλον του Sergio Perez στη Red Bull. Αν και από τα λόγια του Christian Horner, ουδέποτε φάνηκε να υπάρχει τέτοιο σενάριο στα σκαριά.

Για τον 23χρονο Tsunoda, τα πράγματα έδειχναν να οδεύουν προς την κατεύθυνση αυτή, μιας και αποτελεί μέλος της ομάδας από το 2021 και συνεχώς βελτιώνεται. Στους τελευταίους δύο αγώνες, όμως, σε Monza και Σιγκαπούρη, δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε έναν γύρο, όντας αρκετά άτυχος από μηχανικά προβλήματα και τη μάχη του με τον Perez.

Για τον Ricciardo, ο οποίος αντικατέστησε τον Nyck de Vries, υπήρχε η περιρρέουσα βεβαιότητα πως θα έμενε και του χρόνου στην ομάδα, προσπαθώντας να δείξει πως έχει ό,τι χρειάζεται ώστε να είναι ο διάδοχος της θέσης του Perez μετά το 2024 και να επιστρέψει στην ομάδα για την οποία έτρεχε την περίοδο 2014-2018.

Το κλείσιμο του διδύμου της ιταλικής ομάδας, βάζει επίσης τέλος και στις όποιες φήμες για μια επιστροφή του Mick Schumacher στο grid το 2024, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή τρίτος οδηγός στη Mercedes, μένοντας εκτός Haas στα τέλη του 2022.

“Ο Mick έχει θέση σε μας ως τρίτος οδηγός, είναι μέλος της οικογένειας”, σχολίασε ο Wolff στο GP της Σιγκαπούρης. “Ελπίζουμε να μείνει σε μας υπό τον ρόλο αυτό”.

“Θα του δώσουμε χρόνο με το μονοθέσιο και εάν μπορέσει να βρει στο WEC θέση με άλλον κατασκευαστή, τότε εγκαρδίως θα τον υποστηρίξουμε”.


f1fan.gr