Άνετη και νικηφόρα πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Los Cabos του Μεξικού, καθώς επιβλήθηκε του Τζον Ίσνερ με 6-2, 6-4 για τον 2ο γύρο της ATP 250 διοργάνωσης, και προκρίθηκε στην τελική 8άδα, όπου τον περιμένει ήδη ο Νίκολας Τζάρι.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας στάθηκε άψογα απέναντι στον 38χρονο Αμερικανό, του οποίου περιόρισε κατά πολύ το δυνατό service, και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά πίσω από το 1ο service του (85%) αλλά και έχοντας σώσει το μοναδικό BP που βρήκε ο Ίσνερ, έφτασε σε μία εύκολη νίκη στο πρώτο ματς της hard court season.

Ο Στέφανος είχε 8 άσους στο παιχνίδι, πέτυχε 28 winners, ενώ υπέπεσε σε μόλις δύο αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα, δείγμα της απόλυτης συγκέντρωσής του στον αγώνα. Αντίθετα, ο Ίσνερ είχε 7 άσους, 16 winners, 6 αβίαστα λάθη και 3 διπλά σφάλματα.

Αυτή ήταν η 6η συνολική και διαδοχική νίκη του No5 του κόσμου σε βάρος του Αμερικανού (6-2), και στοχεύει πλέον σε μία εξίσου καλή εμφάνιση και κόντρα στον Νίκολας Τζάρι, που νωρίτερα επικράτησε του Γκις Μπρόουερ με 7-6(5), 4-6, 6-4, για να προκριθεί στην τελική 8άδα.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο No114 του κόσμου ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, και μέχρι το 4ο game κρατούσε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία, μέχρι που στο αμέσως επόμενο ο Στέφανος του έκανε break, και άλλαξε τα δεδομένα (3-2).

Το break αυτό “έλυσε” τα χέρια του Έλληνα πρωταθλητή, που με νέο service game πήρε διαφορά ασφαλείας (4-2), ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε κι’ άλλο με νέο break και νέα υπεράσπιση στο service του (6-2).

Μέχρι το 6ο game του 2ου μέρος το ματς ήταν ίδιο με το προγενέστερο set, καθώς ο κορυφαίος του ταμπλό στο Μεξικό βρήκε και πάλι break στο ίδιο χρονικό σημείο, αποκτώντας εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης (4-2).

Με δύο μεγάλα hold ο Αμερικανός έμεινε “ζωντανός” όμως δεν βρήκε το break που έψαχνε και έτσι ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση (6-4).

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-9h)






tennis24.gr