Στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Τρίτωνα, ο Γ.Σ. Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ομάδας των βορείων προαστίων βράβευσαν τον Δημήτρη Σεντούκα που αποτελεί κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του συλλόγου ως ο προπονητής της πρώτης ανόδου στην Α’ Εθνική.

Το Μαρούσι πήρε το ντέρμπι της Elite League με τον Τρίτωνα και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Basket League. Στο περιθώριο της αναμέτρησης στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Γ.Σ. Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Παλαιμάχων βράβευσαν τον μεγάλο Δημήτρη Σεντούκα για την προσφορά του στην ομάδα των βορείων προαστίων.

Μπροστά στους φιλάθλους του Αμαρουσίου και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Παλαιμάχων, κ. Δημήτρης Δημητροκάλης προσέφερε το ιστορικό έγγραφο με το οποίο η τότε Διοίκηση έκανε αποδεκτή την «παρθενική» συμμετοχή του Γ.Σ.Α. στη Α’ Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης, το μακρινό 1969.

Από πλευράς Γ.Σ. Αμαρουσίου τον Δημήτρη Σεντούκα βράβευσε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Γιώργος Σκαραφίγκας προσφέροντας του τιμητική πλακέτα.

Ο Δημήτρης Σεντούκας υπήρξε ο προπονητής της πρώτης ανόδου στην Α’ Εθνική την σεζόν 1969-1970. Βρέθηκε στο «τιμόνι» της ομάδας ως προπονητής για εννιά συνολικά σεζόν (1964-1970, 1973-1974, 1983-1985) και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη σημαντικών αθλητών που τίμησαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Το «παρών» έδωσαν ο πρώην προπονητής του Αμαρουσίου Βαγγέλης Νικητόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Μαργαρίτης Βολιώτης και οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Νίκος Μαραθιανάκης, Γιάννης Κουκής, Κώστας Πεππές, Ηλίας Νίκας, Κώστας Μισαηλίδης, Θανάσης Τσολιάς, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Παύλος Αραποστάθης κ.α.



gazzeta.gr