Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο δεύτερος φιναλίστ του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν στην Καλιφόρνια, μετά την πολύ δύσκολη νίκη με ανατροπή επί του Τόμι Πολ.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε περίπου δυόμιση ώρες για να κερδίσει με 1-6, 7-6(3), 6-2 του Αμερικανού και να σφραγίσει τον σπουδαίο τελικό με τον Κάρλος Αλκαράθ που νωρίτερα χρειάστηκε επίσης να ανατρέψει το σκορ απέναντι στον αήττητο, μέχρι σήμερα, Γιάνικ Σίνερ.

Έτσι, Αλκαράθ και Μεντβέντεφ θα συναντηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του BNP Paribas Open, με τον Ρώσο να έχει μια ακόμη ευκαιρία για τον πρώτο του τίτλο στην Καλιφόρνια.

 

“Ήταν πολύ δύσκολο. Όταν είναι βράδυ και έχει κρύο εδώ, είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο σερβίς. Στο 1ο σετ έπαιξε απίστευτα ο Τόμι. Ήξερα ότι πρέπει να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στη συνέχεια και να βρω ένα χτύπημα που θα του δημιουργήσει προβλήματα. Το βρήκα στο σερβίς μου. Μετά το ματς ξεκίνησε να αποκτά διάρκεια. Ακόμα και στο 3ο σετ που το πήρα 6-2, τα games ήταν γεμάτα. Είμαι πολύ χαρούμενο που κατάφερα να το ξεπεράσω αυτό” είπε ο Μεντβέντεφ αμέσως μετά.

Ο 28χρονος Ρώσος, δέχθηκε break και στα τρία service games του στο εναρκτήριο σετ, έχοντας απέναντί του έναν εμπνευσμένο Τόμι Πολ που είχε και τη στήριξη των συμπατριωτών του στις κερκίδες.

Το Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε να προηγείται γρήγορα με 4-0 games και παρά το break του Μεντβέντεφ στο 5ο game (4-1), δεν πτοήθηκε και έφτασε εύκολα στο 6-1 μέσα σε 30 λεπτά.

Η αντίδραση του Μεντβέντεφ ήταν άμεση, με τον Ρώσο να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα breaks στο ξεκίνημα του 2ου σετ, φτάνοντας γρήγορα στο 4-0. Όμως και πάλι ο Ρώσος δεν έδειχνε σίγουρος και με γερά πατήματα στο court, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να επιστρέψει όπως κι έγινε.

Ο Πολ δεν άφησε τον Μεντβέντεφ να σερβίρει στο 5-3 για την ισοφάριση, έκανε το 5-5, έσωσε δύο set points του Ρώσου στο 5-6 αλλά τελικά λύγισε στο tie break που έκρινε το 2ο σετ.

Το γρήγορο break του Μεντβέντεφ στο πρώτο game του 3ου σετ, έδωσε αέρα στον Ρώσο ο οποίος πιστοποίησε την ανωτερότητά του στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα με ένα ακόμη break στο 5ο game (4-1), χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον Πολ.

 

 

 

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-9h)

 





tennis24.gr